Een nieuwe generatie publiek voor Theaters Tilburg

Er komen maar weinig jongeren naar het Theater, zo meldt Theaters Tilburg. Zonde, jongeren zouden vaker naar het Theater moeten gaan, vinden zij. Een theater voorstelling is een totaal andere beleving dan voor een scherm zitten. Om deze jongeren naar het Theater te trekken is er een prijs uitgeloofd. Degene die binnen vier dagen een zo creatief mogelijk filmpje maakt en de meeste stemmen genereert, wint €2.000. 

Studenten
Fontys Academy of Creative Industries heeft studenten van het vierde jaar, die momenteel aan een Special Program Week werken, de opdracht gegeven hieraan mee te doen. In vier dagen een concept ontwikkelen, script schrijven, storyboard maken, het filmpje opnemen en dan moet er nog gestemd worden. Via de website van Created on Friday, waar de vraag van Theaters Tilburg aan de creativelingen wordt gesteld, staan alle inzendingen en kan er ook gestemd worden.

In totaal zijn er 35 filmpjes gemaakt. Je kunt deze filmpjes allemaal hier bekijken!

Theaters Tilburg
Theaters Tilburg bestaat uit een schouwburg, een concertzaal en een studio voor intieme voorstellingen. Jaarlijks vinden er ruim 300 voorstellingen en concerten plaats. Je kan er luisteren naar het gouden keeltje van Jan Smit of helemaal losgaan op festival Incubate, maar je kan er ook krom liggen om de grappen van Guido Weijers of traantjes wegpikken bij een prachtige dansvoorstelling van Isabelle Beernaert. Voor ieder wat wils!