Een ode aan de fiets tijdens het Tilburg Fietst Festival

tilburg fiets festival

Fietsliefhebbers moeten aanstaande zondag 17 september in de Spoorzone zijn. Want daar vindt van 11:00 tot 17:00 in de Wagenmakerij, de tweede editie van het Tilburg Fietst Festival 2017. Het festival wil het origineelste fietsbelevings-event van NL zijn, waar je spectaculaire demonstraties bijwoont, veel onverwachts over de fiets te weten komt en vooral veel zelf kunt uitproberen.

Deze editie staat de 200 jarige verjaardag van de fiets centraal en het doorlopende programma is voor jong en oud. Verwacht onder meer een parade van antieke fietsen, een 70 meter lange kombochtenbaan voor kids, een presentatie van een ligfiets die 125 km / u ging, BMX halfpipe demo’s, het NK finale slowbiken, een design fiets expo, fietskoeriers, een theatervoorstelling over de verjaardag van de fiets, de fietstaxi, de bandenklap contest, muziek op wielen, de smoothiefiets en heel veel meer. Koning Willem II komt ook met z’n loopfiets, waarvan de organisatie een replica heeft gebouwd. Kom een selfie met Zijne Koninklijke Hoogheid maken… Het foodtruck festival Smaakkaravaan is om de hoek. Entree is gratis.

Aftermovie Tilburg Fietst Festival 2016

Het festival maakt onderdeel uit van de European Mobility Week en is een initiatief van de campagne Tilburg Fietst. De stad draagt het fietsen een warm hart toe en dat mag iedereen weten! Meer informatie is te vinden op de website en op facebook.com/tilburgfietst. Onderstaande video is van vorig jaar. Fijn sfeertje! Kom ook, aanstaande zondag naar het verjaardagsfeestje van de fiets.