Een prachtig café, ruime binnentuin en gloednieuwe kaart: Café Bet Kolen klaar voor nieuwe start

Het heeft even geduurd, maar na elf weken mogen ook de deuren van Café Bet Kolen weer open. En daar zijn eigenaren Michel en Daisy maar al te blij mee! De afgelopen weken hebben ze de binnentuin klaar gemaakt voor de heropening, hebben ze een kok aangenomen en hebben ze – in samenspraak met de kok – een gloednieuwe kaart ontwikkeld. Je kunt vanaf deze week dan ook bij Café Bet Kolen terecht voor lunch, diner én borrel. 

Foto: Jules van Iperen

En dat is hartstikke bijzonder. Want voorheen kon je bij het café aan de Broekhovenseweg alleen terecht voor diner en borrelhapjes. Daisy: “Het is echt een nieuwe uitdaging die we nu aangaan, maar de eerste reacties zijn heel positief!”

Benieuwd wat je dan kunt verwachten van de nieuwe kaart? Lekkere broodjes, uitsmijters, salades, uitgebreide borrelplanken, de befaamde Betjes ribs, gegrilde tonijn, pulled pork, nacho’s en nog veel meer. “En de kok maakt alles vers! Tot de chilisaus aan toe,” vertelt Daisy.

Bet Kolen
Binnentuin bij Café Bet Kolen

Bruin café 2.0

Maar het werken met de nieuwe kaart is niet het enige waar Daisy en Michel naar uitkijken. Ook kunnen gasten nu vol gebruik gaan maken van het café wat eind 2019, na 10 jaar gesloten te zijn geweest, een complete metamorfose kreeg. “Wij noemen het ook wel het bruin café 2.0,” vertelt Michel. “Wij hebben heel veel oude bruine cafés zien verdwijnen de afgelopen jaren. Maar wij hoorden van mensen dat ze nog wel écht behoefte hadden aan een goed bruin café. Wij hadden de ruimte toch, en dachten: laten we er dan maar iets moois van gaan maken!”

Door de coronacrisis hebben gasten maar kort van het gloednieuwe café kunnen genieten. Maar naast de binnentuin, kun je dus vanaf nu ook hier weer een hapje eten. Wel benadrukt Daisy: “het is geen eetcafé. Het is een café waar je toevallig ook iets kunt eten.” Verder kun je in het bruin café 2.0 terecht voor een drankje aan de bar, het spelen van een spelletje of een borrel tot diep in de nacht. “Alles is mogelijk!”

Bet Kolen

Reserveren en maatregelen

Natuurlijk is de opening vanaf deze week pas het begin. Wegens het coronavirus moet ook Café Bet Kolen zich aan bepaalde richtlijnen houden. Zo zijn alle zitplekken ingericht op de anderhalve meter afstand, mogen in het café maar 30 gasten worden ontvangen en is het verplicht om te reserveren voor het café. Dit betekent zowel om een hapje te eten als voor het drinken van een drankje aan de bar.

Daisy: “Maar een reservering aan de deur is ook een reservering. En wil je op korte termijn langskomen, dan kan je altijd van te voren even bellen.” Voor de binnentuin hoef je overigens niet te reserveren, maar kun je gewoon langs komen lopen.

Benieuwd?

Ben je benieuwd geworden naar het nieuwe café? Wil je graag de nieuwe kaart uit komen proberen? Of ben je toe aan een fris drankje in de binnentuin? Café Bet Kolen is nu dagelijks vanaf 12.00 uur geopend! Reserveren kan door de mailen naar info@betkolen.nl of te bellen naar 013 542 28 60.

En bekijk hieronder alvast een aantal foto’s van het vernieuwde café. Let op: de opstelling is van vóór coronatijd.