Een raket schieten, robot maken en meer: Ontdekstation013 geopend tijdens herfstvakantie

Ontdekstation013 herfstvakantie

Herfststorm of niet, bij Ontdekstation013 zit je altijd lekker warm en droog. Je kunt er tijdens de herfstvakantie namelijk iedere dag op ontdekkingstocht! Maak je eigen scrapmonster, kom ontdekken hoe ver je je zelfgemaakte raket de Spoorzone in kunt schieten of maakt video’s met een green screen.

Programma Ontdekstation013

Scrapmonster

Speciaal in de herfstvakantie heeft Ontdekstation013 de workshop scrapmonster maken. Van een melkpak en oude apparaten maak je een soort robot, monster of ruimtewezen. Is je scrapmonster klaar? Maak dan je eigen sciencefictionfilmpje met het Green screen!

Waterhuis

Weet jij hoe het water uit de kraan komt? En waar de hoofdkraan zit? Je gaat zelf de waterleiding repareren in het waterhuis van het Ontdekstation! Welke tangen heb je hiervoor nodig? En lukt het jou om de leiding zo te repareren dat er geen water gaat lekken?

Raket schieten

Wil jij een raket maken en met hoge druk de Spoorzone in schieten? Neem dan zelf een grote Pet-fles mee! Als je raket klaar is, helpen de begeleiders van het Ontdekstation met de lancering. Hoe ver gaat jouw raket komen?

Digitaal tekenen

Op een tablet kun je nog veel meer dan alleen maar gamen! Ontdek de duizenden kleuren en vormen op de speciale tekentablets van Vincents Tekenlokaal en maak je eigen prachtige tekening. Het tekenlokaal is twee keer per dag open, zodat je na een korte instructie zelf aan de slag kunt met de digitale tekenpen.

Green Screen

Ben jij gek op video’s maken? Ga dan aan de slag met het green screen! Je waant je in een andere wereld door te spelen met verschillende settings. Je kunt je daarnaast ook verkleden door je helemaal in te leven in jouw eigen gemaakte verhaal!

Kijk voor het actuele dagprogramma op Instagram (@ODS013Tilburg) of bel vanaf 11.00 uur naar 06 493 220 50.

Openingstijden & extra info

Tijdens de herfstvakantie (van 12 tot en met 20 oktober) is Ontdekstation013 dagelijks geopend tussen 11.00 en 17.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €7,50 voor kinderen vanaf 4 jaar en €2,50 voor volwassenen (let op: je kunt alleen maar pinnen!). Ontdekstation013 bevindt zich in de Spoorzone, Hal 79.

Papa’s, mama’s, opa’s en oma’s kunnen natuurlijk mee op ontdekkingstocht, maar kunnen ook plaatsnemen in de horecahoek voor een lekker kopje cappuccino, smoothies, tosti’s of andere lekkere hapjes en drankjes. Het is daarom een ontzettend leuk herfstvakantie uitje voor de hele familie!