Een record aantal matches tijdens Beursvloer Tilburg

Maandag 6 oktober 2014 heeft voor de negende keer Beursvloer Tilburg plaatsgevonden. Liefst 212 maatschappelijke organisaties en maatschappelijk betrokken bedrijven (een record) verzamelden zich in het Willem II stadion met maar één doel: het sluiten van een of meerdere matches!

Op Beursvloer Tilburg wordt door het sluiten van matches de basis gelegd voor samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties ter ondersteuning van het realiseren van wensen van organisaties. Daarnaast worden vele waardevolle contacten gelegd.

Wethouder Hans Kokke opende de Beursvloer en gaf vervolgens het woord aan spreekstalmeester Gon Mevis die de handel in goede banen leidde. In het anderhalf uur dat daarop volgde ontstond een bruisende, enthousiaste, hectische sfeer. Alle partijen gingen op zoek naar de perfecte match onder het toeziend oog van Daamen Notarissen. Het eindresultaat van deze bruisende netwerkactiviteit is maar liefst 438 matches. Deze matches zullen in de loop van 2014 en 2015 ook daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden. Daarnaast werden ook nog waardevolle contacten gelegd die de basis kunnen gaan vormen voor een toekomstige samenwerking.

Voor de locatie was wederom voor het Willem II stadion gekozen,  belangeloos aangeboden door de Bonheur Groep, die op deze wijze zijn maatschappelijke betrokkenheid laat zien.

Workshop en app

Beursvloer Tilburg ontwikkelt zich elk jaar verder, wat dit jaar blijkt uit twee nieuwe mogelijkheden voor de deelnemers. In de weken voorafgaand aan het event konden zij al een app downloaden, waardoor ze al een ‘verlanglijstje’ konden maken met wie zij tijdens de Beursvloer in gesprek wilden gaan. Uiteindelijk hebben liefst 200 deelnemers deze app gebruikt, wat leidde tot 320 contactverzoeken en zeker heeft bijgedragen aan het grote aantal matches. De app is met gesloten beurzen ontwikkeld door Gemoro Mobile Marketing en Bureau voor Beeldvorming, die daarmee hun maatschappelijke betrokkenheid tonen.

Naast de app konden de deelnemers aan Beursvloer Tilburg zich inschrijven voor de workshop Ambitie 2020 van MVO-Nederland. In deze workshop ontvangen bedrijven praktische tips om hun ambitie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen te formuleren of verder aan te scherpen. Was u niet aanwezig op de Beursvloer maar wilt u zich wel inschrijven voor deze gratis workshop? Dat kan! Neem hiervoor contact op met albertrusch@contourdetwern.nl.

Zeer tevreden

Projectleider Albert Rusch van ContourdeTwern kijkt als organisator en initiatiefnemer zeer tevreden terug op het resultaat van Beursvloer Tilburg 2014: “Het is een compliment waard voor het (deelnemende) Tilburgse bedrijfsleven, zeker in deze tijd!”

FOTO: Michel Klop Fotografie