logo

Een update uit de Tilburgse binnenstad: Five Guys, Nikkie Brand Store en meer!

wat gaat er weg

In Tilburg zijn er weer genoeg veranderingen gaande. Af en toe gaat er een bedrijf weg, maar er komen er ook weer genoeg bij. Om het overzicht te bewaren hebben we een lijstje opgesteld zodat je weer helemaal op de hoogte bent. Dus hierbij de laatste updates over de stad.

Eten/drinken

#1 Hoki Poké

Het dwaalgebied is weer een leuke zaak rijker! Eind oktober is Hoki Poké in de Nieuwlandstraat neergestreken. Oorspronkelijk is de poké bowl zaak opgestart in Breda, maar na een groot succes was Tilburg de volgende stap. Je kunt er van alles krijgen. Van verse maaltijden tot de zelfbedachte pokécado’s en pokéwraps. Super handig voor een snelle lunch om af te halen. Je kunt er gezellig zitten en ze hebben ook een klein terrasje voor het pand voor als het weer wat beter weer wordt.

#2 Burger King

We hebben lang moeten wachten maar eindelijk is Burger King na twintig jaar afwezigheid weer terug in Tilburg! Begin november openende de Amerikaanse fastfoodketen haar deuren aan de Heuvelring. De Burger King in Tilburg is de zestigste locatie in Nederland. Er is plek voor 90 gasten in het restaurant en er zijn ruim 50 zitplaatsen op het terras. Daarnaast heeft het restaurant order kiosken, zodat de gasten zelf hun bestelling kunnen invoeren en nog sneller in hun Whopper kunnen happen.

#3 Five Guys

Om nog even in de ‘hamburgersferen’ te blijven: Five Guys komt naar Tilburg en opent op 3 december eindelijk de deuren! Al een tijdje zijn ze druk aan het verbouwen in het pand waar eerst de Mango zat. Het terras staat al klaar en als je goed naar binnen kijkt zie je dat alle tafels, stoelen en aankleding ook al gereed zijn voor de grote opening. Nog even geduld dus!

#4 Chocolate Company

In december opent Chocolate Company Café een vestiging aan het Stadhuisplein. Je kunt er genieten van dit geweldige chocoladeparadijs midden in het centrum van Tilburg. Naast de lekkere high tea en de lunch, kun je er ook terecht voor een high choc!

#5 Don’s Noodle Shop

Fan van de Aziatische keuken? Dan heb je geluk, Don’s Noodle Shop opent (naar alle waarschijnlijkheid) volgende week aan de Langestraat, waar voorheen Cupcake Addicts was gevestigd. Je kunt er gezellig zitten om een hapje te eten maar er is ook een mogelijkheid om lekkere gerechten af te halen.

Shoppen

#1 Cheaque

Het label Cheaque, bekend van onder meer de teksten “Paire de loule” en “Ou le wappeur” heeft in de maand november haar tweede fysieke winkel geopend in Tilburg. De eerste winkel is gevestigd in Oisterwijk. De nieuwe winkel zit in het oude Pandora pand aan het Stadhuisplein. De winkel is een verlengstuk van de online webshop. Ze willen met ieder product of concept dat ze uitbrengen bij iedereen een lach op zijn of haar gezicht bezorgen. Het is zeker waard om een keer een kijkje te nemen in deze nieuwe zaak.

#2 HEMArkt

Goed nieuws! De HEMArkt is weer terug in Tilburg. Voorheen zat deze winkel in het winkelcentrum bij de Albert Heijn XL. De winkel is nu neergestreken op het Piusplein in het pand waar eerst de Bristol zat. Het concept houdt in dat er collecties van vorige seizoenen van de HEMA voor een goed prijsje in de winkel liggen. Dus ben jij een echte koopjesjager? Ga dan zeker een keertje langs! Ook ideaal voor de feestdagen.

#3 Ollie’s Brandstore Tilburg

Fan van Tilburg (wie niet)? Aan de Heuvelring bij de ingang van het Mercure Hotel Tilburg zit sindskort een Tilburgse Brandstore met daarin alles voor dé Tilburg-fan, toeristen en andere geïnteresseerden die Tilburg willen (leren) kennen. In de Brandstore kun je terecht voor Tilburgse gezelschapsspellen en merchandise van Willem II & Schrobbelèr. Ook qua Tilburgse eet-en drinkwaren is er genoeg in de winkel te vinden.

#4 Nikkie Brand Store

We moeten nog even geduld hebben, maar in het pand waar de Shoeline zat, komt binnenkort een Nikkie Brand Store. Het merk is van Nikkie Plessen die na een carrière als actrice en presentatrice haar droom is gaan najagen in de fashion industry. Je kunt er super leuke items vinden: van kleding, schoenen en accessoires tot de lijn met Kate Moss. Er is genoeg keuze voor iedereen. De winkel opent eind 2018, nog heel eventjes wachten dus!

Verhuisd

#1 Break Stuff

Even je frustratie kwijt? Dan ben jij bij Break Stuff aan het juiste adres. Ze zaten eerst op het Koningsplein maar zijn nu verhuisd naar de Kapitein Hatterastraat 36. Het bedrijf biedt een beleving waarin je simpelweg alles mag slopen, rammen, schoppen, slaan, knuppelen, gooien en/of breken. Laat jezelf helemaal gaan!

Wat gaat er weg

#1 Gimbrère

Super leuk al die nieuwe zaken in Tilburg maar we moeten ook afscheid nemen van een paar winkels. Zo heeft Gimbrère begin deze maand aangekondigd de Tilburgse binnenstad na 180 jaar te verlaten. De in Tilburg gewortelde modeketen, gevestigd in de Heuvelstraat, sluit niet alleen in Tilburg maar ook in Bergen op Zoom, Roermond en Oosterhout. Je kunt nu met fikse kortingen allemaal leuke items scoren. Zeker de moeite waard om nog rond te neuzen voordat de winkel officieel sluit. Wat er voor in de plaats komt is nog niet duidelijk.

#2 Contessa

Tegenover de Gimbrère in de Heuvelstraat sluit ook helaas de schoenenwinkel Contessa. Ze organiseren nu een opheffingsuitverkoop en er is natuurlijk nog een mogelijkheid om online te shoppen.

#3 Bakkertje Bol

De bekende broodjeszaak Bakkertje Bol verlaat helaas na 5 jaar de Heuvel. De locatie voldeed helaas niet meer aan alle Bakkertje Bol-eisen en het pand paste niet helemaal bij de formule van de zaak vertellen ze aan het Brabants Dagblad. Het is nog niet bekend wat er nu in het mooie hoekpand komt.