Een week op stap in Tilburg als student

Je gaat in Tilburg studeren, hebt je woonruimte gevonden en bent op zoek naar de leukste plekken om te stappen. De Korte Heuvel, het Piusplein, de Stadhuisstraat en de Paleisring zijn waarschijnlijk plekken waar jij gedurende je studieperiode veel te vinden bent. Om jou alvast kennis te laten maken met de betere stapprogramma’s in Tilburg hebben we hieronder alvast een weekschema voor je opgesteld.

Maandag

Maandag staat in Tilburg niet bekend als studentenavond. Toch heb jij op de maandag voldoende mogelijkheden om er een leuke avond van te maken. Begin je avond met een lekkere borrel bij Biercafé Kandinsky. Hier hebben ze meer dan 200 soorten bier in het assortiment en is het altijd gezellig druk.

Nadat je een heerlijk biertje op hebt bij Kandinsky (of meerdere) is het tijd om richting de Korte Heuvel te gaan. En waar moet je zijn op de maandagavond? Bij de Live Piano Bar natuurlijk! U vraagt, wij draaien is het motto. Schrijf het nummer dat je wilt horen op een bierviltje en schuif hem naar de DJ. Gegarandeerd een leuke avond. ”De Live” zoals die in Tilburg wordt genoemd, is ook op maandag tot 04.00 uur open! Zo kun je op maandag toch op stap in Tilburg.

Dinsdag

De dinsdag is in Tilburg een echte studentenavond. Dan ben je natuurlijk te vinden bij Café Bolle om te ”Dobbelen”. Tussen 22.00 – 00.00 uur kun je bij de bar je bestelling doen om vervolgens een dobbelsteen te gooien. Heb je een even getal, dan is het een rondje van de zaak.

Ook bij Café Philip hebben ze een mooi programma op de dinsdag. Tot 00.00 uur een borrel Sourz voor maar €1,- en een biertank van 2,5 liter voor slechts €10,00 voor 00.00 uur.

Ook bij Bar Le Clochard hebben ze een mooie actie op de dinsdag. Tussen 22.00 – 00.30 uur kun je kaartje trekken aan de bar. Trek jij de juiste kaart bij het bestellen van je drankjes dan is het rondje van de zaak. 50 procent kans dus!

Woensdag

Woensdag ga je natuurlijk stappen bij Polly Maggoo. De Jongens Van Je Weet Wel staan op het podium en spelen van alles; hitjes van nu tot oudere klassiekers. De DJ van Polly draait de lekkerste platen. Als extraatje kun je tussen 22.30 – 23.30 uur twee bier halen bij de achterbar en er maar eentje afrekenen.

Bij de buren van Polly, Studio, hebben ze op woensdag ook een fijne actie: Cocktails voor slechts €4,-. En dat die lekker zijn weten wij uit ervaring! Natuurlijk draait één van de verschillende resident DJ’s de beste nummers aan elkaar om jou de stapavond van je leven te bezorgen.

Donderdag

Donderdag, het Walhalla der studentenavonden. Ook in Tilburg spelen enorm veel kroegen in op de studentenavond. Eigenlijk kun je bij alle bovenstaande kroegen terecht. Bij Bar Le Clochard kost een flesje Jupiler slechts €1,- voor 00.00 uur, bij Café Philip kun je hun befaamde blauwe munten tot 23.00 uur inleveren en op het Piusplein is het feest bij eigenlijk alle kroegen.

Bij De Boekanier in de Stadhuisstraat betaal je op donderdag tussen 22.00 – 01,30 uur slechts €1,20 voor een Jupiler, €1,50 voor een rosébiertje en kost een bierpijp van 3 liter €14,50.

Café de Baret is nog relatief nieuw in Tilburg maar staat nu al bekend als één van de leukste feestcafés. Heerlijk bier van Maes op de tap en verschillende DJ’s die jou een top avond bezorgen.

Weekend

Vrijdag zit doorgaans de uitgaansweek van de student erop. Ben je in het weekend toch in Tilburg dan is het verstandig om na vier avonden stappen wat rustiger aan te doen. Ga gezellig naar Gin Fizz waar ze de beste en lekkerste Gin Tonics voor je klaarmaken. In een fijne ambiance een goed begin van je weekend!

Natuurlijk kun je ook heerlijk een bioscoopje pakken. We hebben er maar liefst drie in onze stad. Wij hebben de bioscoopagenda’s alvast overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.

Wil jij op de hoogte blijven van de leukste uittips in de regio Tilburg in het weekend? Bekijk onze website voor de wekelijkse Weekend Uittips, volg ons op Twitter, Facebook en Instagram en meld jezelf aan op de wekelijkse nieuwsbrief die we iedere donderdag versturen met de leukste uitjes in het weekend.

Checklist bedrijfspagina

Stuur je gegevens door en wij activeren zo snel mogelijk de bedrijfspagina op Tilburg.com.

Stap 1 van 4 - Contactgegevens

  • Bedrijfsnaam
  • Naam contactpersoon
  • E-mailadres contactpersoon
  • Telefoonnummer contactpersoon