Een weekend weg in de zomervakantie voor Quiet-members

Quiet-members krijgen deze zomer de unieke kans om te kamperen. In samenwerking met Stadscamping Tilburg en Zomerkampen Breda worden gratis kampeerplekken aangeboden.

Tekst: Lisa Mulder

De vakantieperiode is vaak voor iedereen de mooiste tijd van het jaar. Lekker weg in eigen land of op reis naar het buitenland. Even weg van huis. Kinderen van gezinnen die in armoede leven hebben deze mogelijkheid vaak niet. Daar wil Quiet deze zomer verandering in brengen.

Buurtcamping

Stadscamping Tilburg is een pop-up camping in het centrum van Tilburg. Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 juli wordt deze camping omgetoverd tot Buurtcamping. “De Buurtcamping zorgt ervoor dat mensen uit diverse wijken en met verschillende achtergronden elkaar leren kennen en het begrip voor elkaar vergroten. De Buurtcamping is een plek waar geen verschil is tussen jong en oud of arm en rijk”, vertelt Karin Laureijssen van Stadscamping Tilburg.

Stadscamping Tilburg is al enige tijd sponsor van de Quiet Community. Dankzij Quiet en de Stadscamping krijgen tien gezinnen nu de kans gratis te overnachten op de Buurtcamping. De kampeerplekken worden aangeboden door De Johan Stekelenburg Stichting en zijn daarom bedoeld voor gezinnen met kinderen tot 13 jaar.

Bij aankomst krijgen Members een pakket dat bestaat uit veldbedjes, een gratis programma en niet te vergeten een tipi-tent. Voor de kinderen worden veel activiteiten georganiseerd; van broodjes bakken boven het kampvuur tot sportwedstrijden.

Zomerkamp

Stichting Zomerkampen Breda organiseert al veertig jaar vakantiekampen voor kinderen. De Stichting geeft, in samenwerking met Quiet, 20 gratis plekken weg voor Quiet Members. “Door de Quiet Community 20 plekken aan te bieden geven we kinderen de mogelijkheid om van een top zomerweek te genieten”, laat het bestuur weten.

“Het doel van onze stichting is om elk jaar drie geweldige zomerkampweken te organiseren voor een, voor de deelnemers, zo laag mogelijke prijs. We vinden het heel belangrijk dat je achtergrond niet bepaalt of je op kamp kan gaan. Bij de binnenkomst op maandagochtend laat iedereen die achtergrond op de drempel achter en de hele week lang zijn alle kinderen gelijk”, vertelt het bestuur.

De laatste kampweek is bedoeld voor kinderen die wat meer structuur en begeleiding nodig hebben. “De activiteiten zijn grotendeels hetzelfde als in de eerste twee weken, maar de groepen zijn kleiner. Daarnaast is de week ook wat meer gestructureerd”, laat het bestuur weten. Het resultaat mag er zijn: “Week drie is absoluut het pittigst, maar misschien daarom ook wel het mooist”, besluit het bestuur.

Locatie

De Quiet Community zet projecten op die een positieve uitstraling op de stad Tilburg en de Tilburgers hebben. De Buurtcamping is te vinden op het voormalige Van Gend & Loos terrein, de plek waar Stadscamping Tilburg dit jaar voor het derde seizoen haar pop-up campings organiseert. Voor meer informatie over de Buurtcamping of Zomerkampen Breda, kijk dan op www.stadscampingtilburg.nl/buurtcamping of www.zomerkampenbreda.nl

Zomerkampen Breda bevindt zich ook vlakbij Tilburg. De kampweken vinden al jaren plaats op kampterrein Sparrenhof. Het is een bosrijke omgeving waar kinderen kunnen kamperen en recreëren. “Sparrenhof is deel van Zomerkampen en we hopen dat dit nog heel lang zo mag blijven!” aldus het bestuur.