Eendaags festival ‘ApoQalypse’ komt op voor alle queerdo’s

De queer scene in Noord-Brabant staat iets te wachten. 26 april viert ‘ApoQalypse’ na 3 succesvolle edities het 1-jarig bestaan. Dit evenement vindt plaats bij de ‘Hall of Fame’ en wordt het grootste queer specifieke evenement van Tilburg. Verwacht een sfeer die wordt omvat als; slaughterhouse, fake blood en sexytechno.

In Tilburg zijn er meerdere uitgaansgelegenheden voor mensen binnen de LHBTQI+ gemeenschap. Denk hierbij aan ‘café Peanuts’ of ‘de Lollipop’ die nog regelmatig evenementen organiseert. Aan de populariteit van deze tenten, zien we dat de gay-scene in Tilburg bruist. Tóch is er buiten het jaarlijkse event; ‘Roze Maandag’ tijdens de Tilburgse Kermis, qua omvang niets te vergelijken met evenementen zoals in de Randstad.

ApoQalypse gaat daar met de editie ‘Slachthuis’ verandering in brengen. Na twee eerdere edities vieren ze 26 april het eenjarig jubileum. Op het evenement zijn er drie queer based stands die bezoekers de mogelijkheid geven om kleding en eten te kopen. Een stand wordt gerund door CrepesWithFeelings. Nadat hij voor zijn studie vanuit Moldavië naar Nederland verhuisde, vond hij een weg om dit te bekostigen. Hij begon met het verkopen van crêpes en spaarde om een verplaatsbare stand te kopen.

De organisatoren van dit evenement zijn Angel en Ruben. Zij komen uit de regio en zien dat er ruimte is voor ApoQalypse. “Tenzij je een cis homoseksuele man bent die conservatief mannelijk is, kun je worden buitengesloten van deze gemeenschappen. Ik heb zoveel leuke vrienden die een geweldige modestijl hebben, maar totaal verschillend zijn van wat je normaal zou dragen, en zij kunnen ook gediscrimineerd worden in queer-ruimtes. Daarom moest ik een ruimte creëren waar ‘weirdos’ of ‘queerdos’ naartoe kunnen gaan, en waar mensen die worden buitengesloten vanwege hun genderidentiteit, zichzelf kunnen zijn.”

Meer informatie

Vrijdag 26 april ’24 vindt ApoQalypse: Slachthuis plaats in de Hall of Fame. Bekijk dit artikel of de site van Hall of Fame voor meer informatie