Eerste editie Knit & Knot strijkt neer in de Koepelhal

Knit & knot

Haken en breien is momenteel helemaal hip en happening. Van het breien van een mooi kledingstuk tot het haken van mooie woonaccessoires, heel Nederland houdt zich ermee bezig. Van 18 t/m 20 maart staat de Koepelhal in het teken van de Brabantse brei- en haakdagen. De organisatie hoopt op minstens 1500 bezoekers per dag tijdens de eerste editie van Knit & Knot. En dat breien en haken populair is blijkt al wel uit de ruim 2.500 verkochte kaarten.

‘’Wanneer deze editie een succes wordt, zouden we het super gaaf vinden om van Knit & Knot een jaarlijks terugkerend evenement te maken,’’ aldus (mede) initiatiefneemster Miranda Mosterd.

Miranda studeerde in Leeuwarden en rolde vanuit daar de beurzenwereld in. Zo werkte ze onder andere bij de Brabanthallen, Jaarbeurs Utrecht en voor diverse uitgevers en andere evenementenbureaus. Toch begon het te kriebelen om voor zichzelf te starten. Inmiddels is Miranda sinds 2 jaar eigenaresse van De BeursFabriek, een bedrijf dat beurzen, fairs en andere events organiseert.

Voor het evenement Knit & Knot bundelt De BeursFabriek haar krachten met initiatiefneemster Thea Copier van De BeursPraktijk. ”Thea is een begrip in “crea”land. Thea werd geattendeerd door standhouders dat er weinig initiatieven waren op haak- en breigebied in het zuiden en dit echt een gemis is. Waar kan dit nu beter dan in De Textielstad van het Zuiden? Zo is het idee geboren!”

Breien- en haken is inmiddels nummer één hobby in Nederland en België. ‘’Breien en haken had vroeger een oubollig imago. Een breiclub alleen voor senioren die moederziel alleen achter de geraniums zitten? Nee, haken en breien anno 2016 is hip!  Nu zie je ook steeds meer jongeren deze hobby oppakken.’’ Waar dat mee te maken heeft? ‘’Ook jongeren willen zichzelf steeds meer onderscheiden en waarderen vakmanschap. De tijd dat iedereen in hetzelfde Lacoste vestje rondliep is voorbij. Daarnaast worden de technieken toegepast bij het maken van fashion, woonaccessoires en moderne accessoires,” gaat Miranda verder.

Driedaagse beurs

Knit & Knot is een beurs waar je terecht kunt voor alles wat met draden te maken heeft. Van haken tot breien en van vilten tot naaien. Ruim 80 specialisten maken hun opwachting en geven workshops, inspireren, laten hun werk zien en verkopen producten.

Het doel is om duizenden bezoekers een leuke dag te bezorgen waarbij inspiratie en het ontmoeten van nieuwe mensen erg belangrijk is. ‘’Het is natuurlijk hartstikke leuk om mensen te ontmoeten met dezelfde passie en daarnaast in te slaan voor je hobby.’’ Qua doelgroep richt Knit & Knot zich voornamelijk op vrouwen in de leeftijd van 25 tot 85 jaar uit het zuiden van het land.

Toch is de beurs volgens Miranda voor iedereen interessant. ‘’Doordat de branche zo is aangetrokken heeft Knit & Knot voor ieder wat wils.’’ Uiteraard zijn mannen ook van harte welkom, sterker nog, er zijn volgens Miranda verbazingwekkend veel mannen die al een kaartje hebben aangeschaft.

Samenwerkingen

Buiten de exposanten is Knit & Knot een aantal interessante samenwerkingen aangegaan. Zo krijgen bezoekers van de beurs bij een bezoek aan het TextielMuseum het tweede kaartje gratis. Qua aankleding van de beurs gaat Knit & Knot de samenwerking met Het Ambachtshuis Brabant en Bri-co-lage.nl aan!

Zij hebben een project lopen waarin ze oude designmeubelen opknappen. Deze meubelen worden gebruikt bij de inrichting van de beursvloer. Zo krijgt de beurs een huiselijke en gezellige sfeer. ‘’Knit & Knot wordt echt een gezellige en knusse woonkamer.’’

Straatbeeld

Het is je misschien al wel opgevallen dat aan het hekwerk naast de Koepelhal hele kleurrijke breiwerken zijn bevestigd. Ook deze vorm van street-art komt op het conto van Knit & Knot. Dit wordt alleen nog maar uitgebreid. ”In de dagen voorafgaand aan het evenement wordt er een kunstwerk van gerecyclede plastic tasjes aan het hekwerk bevestigd.’’ Social Kant Design heeft daarvoor prachtige ontwerpen klaar staan.

Meer informatie

De eerste editie van Knit en Knot strijkt van 18 t/m 20 maart in de Koepelhal neer. Kaarten zijn te koop vanaf €7,-. Daarnaast mogen wij van Miranda 2 x 2 kaarten weggeven. Daarvoor moet je eventjes de prijsvraag op onze website invullen.