Eerste editie STERK magazine officieel gelanceerd

“STERK magazine is er omdat Kompaan en De Bocht de urgentie voelt om de aangrijpende verhalen van onze cliënten en het werk dat wij doen met de buitenwereld te delen. Die verhalen maken namelijk honderd keer meer indruk dan mijn praatje over wat wij doen”, zegt Kompaan en De Bocht-bestuurder Lian Smits. Op maandag 3 november overhandigde zij de eerste editie van STERK magazine, een uitgave van Kompaan en De Bocht, aan de Goirlese wethouder Sjaak Sperber.

Voor wethouder Sperber (Sociale zaken, Jeugd, Sport en Cultuur) is de presentatie van STERK magazine het hoogtepunt van wat hij de laatste vier jaar met Kompaan en De Bocht heeft beleefd. “Een aantal jaar geleden was Kompaan en De Bocht iets wat achter gesloten deuren plaatsvond. Inmiddels staan ze midden in de samenleving. Ik hoop echt dat Kompaan en De Bocht hun goede werk de komende jaren kan blijven voortzetten. We hebben ze hard nodig”, aldus Sperber. “En wij jullie!”, vult Smits hem aan.

Thema ‘verandering’

In STERK staan sterke verhalen van sterke mensen. Verhalen die de kracht en dadendrang van de cliënten, medewerkers, financiers en partners van Kompaan en De Bocht weergeven. Het thema van de eerste editie is ‘verandering’. Radio-dj Giel Beelen vertelt over de nacht die hij doorbracht in de crisisopvang van Kompaan en De Bocht. Cliënten vertellen hun meest persoonlijke verhalen. En er wordt uitgelegd wat de transitie en transformatie van de zorg inhouden en hoe Kompaan en De Bocht zich daar klaar voor maakt.

STERK is er met een belangrijk doel

Het doel van STERK is om op een laagdrempelige manier duidelijk te maken dat er complexe vragen en problemen rondom opgroeien, ontwikkeling en veiligheid zijn, die aandacht vragen. Met het magazine wil Kompaan en De Bocht de mensen om zich heen inspireren, informeren en activeren, om er samen voor te zorgen dat ze er kunnen zijn voor alle kinderen, vrouwen en gezinnen die hulp nodig hebben.

Oplage en verspreiding

STERK wordt gratis verspreid door het hele zorggebied van Kompaan en De Bocht. Het magazine komt o.a. te liggen bij ziekenhuizen, huisartsen, zorginstanties, cliënten en cliëntraden, medewerkers en partners. Ook is STERK online te bekijken op www.kompaanendebocht.nl/was-t-maar-zo-makkelijk/.

Was ’t maar zo makkelijk!

STERK maakt onderdeel uit van de campagne ‘Was ’t maar zo makkelijk!’, waarin Kompaan en De Bocht met de wereld deelt waar ze goed in zijn en welke hulp zij als geen ander kunnen bieden. Momenteel is de campagne door de hele regio zichtbaar, om expliciet aandacht te vragen en bewustzijn te creëren voor de vragen en problemen van onze cliënten en de oplossingen die Kompaan en De Bocht biedt.