Eerste editie Tilburgse Muziekmarathon

muziekmarathon

Stel je eens voor.. Het is 2017 en op een mooie lentedag in mei vertrekt een parade van muzikanten voor een muzikale tocht door de stad. Waarna het muzikale stokje wordt overgenomen door muzikanten uit de wijk en buurtbewoners. waarna de muziek wordt opgehaald en met de parade op weg gaat naar een volgende plek in de stad. 

Foto: Internatinal Gispy Fesival 2015

Dit is pas het begin van de eerste Tilburgse Muziekmarathon waar in er drie weken lang muziek word gemaakt door verschillende muzikanten in wisselende gezelschappen met verschillende muziekstijlen. Lijkt het jou leuk om hier onderdeel van te zijn? De organisatie is nog op zoek naar muzikanten, organisatoren, mogelijk-makers, producenten en nog heel veel meer ideeën.

Tilburgse Muziekmarathon

Deze muziekmarathon heeft de vorm van een estafette. Een reizende parade brengt de muziek van de ene naar de andere locatie. Dit gaat door totdat de muziekmarathon alle wijken/stadsdelen heeft aangedaan en muzikanten uit elke wijk hebben deelgenomen.

Iedereen mag meedoen

Ook Tilburgers die normaal niet zo snel in aanraking komen met muziek, kunnen meedoen met de muziekmarathon. Mensen met en zonder beperking. Autochtoon en allochtoon. Arm of rijk. Voor wie een instrument wil bespelen, maar het niet kan betalen wordt een oplossing gezocht. Iedereen krijgt de gelegenheid om mee te doen aan de marathon. Voorafgaand worden er ook nog verschillende workshops en masterclasses gegeven.

Deel jouw ideeën

Op zondag 17 april 2017 horen ze graag jouw ideeën. Je bent vanaf 12:00 uur welkom bij wijkcentrum De Poorten, in de Hasseltstraat 194. Ze stellen het op prijs als je via muziekmarathon@contourdetwern.nl laat weten dat je komt.