Eerste editie Zondagdans van start

Zondagdans is een nieuwe activiteit van Theaters Tilburg en Danshuis Station Zuid, in het kader van Tilburg Dansstad. Op zondag 27 september vindt de eerste editie plaats. Zondagdans is  een swingende talkshow, die je meevoert naar de wereld van de dans. Spannende ontboezemingen van choreografen, de laatste dansclips en live danstalent op de bühne zijn een aantal ingrediënten. Zondagdans is er zowel voor de doorgewinterde dansliefhebbers als voor de recente ontdekker van deze boeiende podiumkunst. Rots in de branding is presentator Jackie Smeets.

Programma eerste Zondagdans
Deze eerste editie op 27 september is gewijd aan de Dansweek, die plaatsvindt van 1 t/m 11 oktober. Jackie Smeets duikt met journalist/danskenner Rinus van der Heijden in de wereld van de Brabantse dans. Bestaat er zoiets als Brabantse dans? En sinds wanneer dan? Uiteraard komen de Brabantse makers ook zelf aan het woord. Choreograaf Pia Meuthen vertelt over haar nieuwe voorstelling Nude en er is aandacht voor T.r.a.s.h. Kunstenaar Demian Geerlings zorgt voor een creatief intermezzo en danstalent Uri Eugenio showt zijn Best Moves!

Zondagdans vindt 4 x per jaar plaats: op 27 september, 8 november, 10 januari en 28 maart in de Studio van Theaters Tilburg. De inlooptijd is 16.00 uur, om 16.30 uur start het zaalprogramma. Gratis toegankelijk. Reserveren is niet nodig.

Zondagdans is een activiteit in het kader van Tilburg Dansstad.