Eerste EK-uitzending op het Oranjeplein groot succes

De eerste wedstrijd van het Nederlandse elftal werd door meer dan tweeduizend mensen bekeken op het Oranjeplein, hiermee was het Pieter Vreedeplein het drukstbezochte plein in Tilburg.

De spanning op het Oranjeplein was afgelopen zaterdag te snijden. Nederland had tientallen kansen, maar kreeg de bal maar niet in het doel. Vanzelfsprekend kwamen er veel teleurgestelde geluiden vanuit het publiek, toch bleef de sfeer goed en het werd ook nog een leuk feest. Nadat het scherm en het geluid uit moesten, bleven veel mensen hangen om een biertje te drinken.

Aanstaande woensdag is het Oranjeplein open vanaf kwart voor acht. Jan van de Weijer, bedrijfsleider bij Lokaal Zeven, attendeert iedereen er op vanaf dat moment welkom te zijn: “de barren zijn dan geopend en hoe eerder je er bent des te beter je plekje op het plein natuurlijk. Daarnaast hebben we een leuke DJ staan om iedereen op te peppen voor de belangrijke wedstrijd tegen Duitsland.”

Dit keer wordt beter gelet op het meenemen van eigen drank. De Gemeente Tilburg verplicht het Oranjeplein daartoe in verband met de veiligheid. In samenspraak met de Gemeente Tilburg mag het Oranjeplein aanstaande woensdag wel doorgaan tot twaalf uur. Met goede muziek van de DJ belooft het hierdoor een groot feest te worden. Zeker wanneer Nederland wint natuurlijk.

Foto's van Nederland – Denemarken op het Oranjeplein zijn hier te zien.

 Charlotte Backx
Tekstbureau Door Lotje Getikt