Eerste ‘European Social Innovation Week’ op zoek naar verrassende ontmoetingen

 
Van maandag 16 september tot en met vrijdag 20 september vindt de eerste European Social Innovation Week plaats in Tilburg. De European Social Innovation Week gaat over nieuwe inspirerende samenwerkingen tussen ondernemende mensen uit het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs en de wetenschap. In deze week komen initiatieven in de spotlight te staan die betekenisvol zijn of kunnen worden voor de maatschappij. Zij dragen bij aan oplossingen voor actuele maatschappelijke vraagstukken, zoals de zorg, het onderwijs, de arbeidsmarkt en duurzaamheid. Verder onderzoeken we die week hoe regionale en internationale initiatieven elkaar kunnen versterken.
 
Elke dag heeft een  eigen thema; Samen Leven, Samen Doen (Zijn), Samen Leren, Samen Zorgen en Samen Werken. De evenementen die gedurende de week plaatsvinden, hebben op basis van hun inhoud een relevante plek gekregen in het programma. Bovendien start elke dag met een keynote speaker, die het thema van de dag zal inleiden. De week staat in het teken van inspiratie, co-creatie, ont-moeting en het verder brengen van betekenisvolle initiatieven.
 
Iedereen kan meedoen. Hoe meer verschillen tussen de bezoekers hoe beter. We verwachten van bezoekers dat ze actief, positief en open meedenken en –doen. De verschillende thema’s zorgen ervoor dat er voor elk wat wils is. De Spoorzone in Tilburg vormt het “hoofdpodium” van de European Social Innovation Week, maar ook elders in de regio zijn activiteiten mogelijk.
 
Co-organisatoren zijn onder andere Gemeente Tilburg, Universiteit van Tilburg, Utrecht Sustainability Institute , SHFT, Indicia, Midpoint Brabant, Interpolis, MVO013, Minase, CommunitySense, Brabantse Innovatie Kwartiermakers, PathFinders, Social Innovation Award Academy, Rabobank, Interpolis, Fontys, NHTV, Colin, Incubate, Wetenschapsknooppunt Brabant, Brabantse Netwerkbibliotheek, Cubiss, Bibliotheek Midden-Brabant, Wikiwijk, Tilburg Social Innovation Lab, Provincie Noord-Brabant, Social Label, Cubiss, Into D’mentia, Fanfabriek, Hart voor Verhalen, De Wever | DOT, Verrassend Tilburg en Meer, MKB-United, Alzheimer Nederland, Prins Heerlijk, Van Helvoirt Groenprojecten, Vitura, Nature Assisted Health Foundation en R-Newt.
 
Meer informatie over het programma is te vinden op www.esiw.nl.