Nieuws

Traverse
Let op! Dit artikel is al 1196 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Eerste gebouw van Traverse aan de Reitse Hoevenstraat opgeleverd

Het eerste nieuwe gebouw van Traverse, Gebouw Een, is opgeleverd. Dit nieuwe gebouw betekent veel voor Traverse en haar cliënten. Reden voor een feestje dus!

Gebouw Een

De cliënten hebben ondertussen hun intrek genomen in Gebouw Een, dat aan de straatkant van de Reitse Hoevenstraat ligt. Het nieuwe woongebouw is ruimer en moderner dan het oude woongebouw. De eerste ervaringen van de cliënten zijn positief en zijn verwoord in een bijzonder lied dat tijdens de oplevering ten gehore is gebracht. De cliënten zelf hebben de gasten rondgeleid en lieten daarbij trots enkele kamers zien. Omwonenden worden op een later moment uitgenodigd om een kijkje te nemen in het nieuwe gebouw.

Zelfstandig wonen en leven

Cliënten hebben een eigen kamer met individuele douche en toilet. Dat zorgt voor meer privacy en rust. Het biedt meer mogelijkheden in de begeleiding naar verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en zelfredzaamheid van cliënten. Een voorbeeld is de mogelijkheid voor cliënten om in de keuken zelf een gezonde, warme maaltijd te leren bereiden. In Gebouw Een vinden cliënten een tijdelijke plek om te leren (weer) zelfstandig te wonen en te leven.

Herontwikkeling

Tiwos en Traverse herontwikkelen de komende jaren de locaties van Traverse aan de Reitse Hoevenstraat en de Gasthuisring. De nieuwbouw aan de Reitse Hoevenstraat bestaat uit vier woongebouwen. Nu Gebouw Een klaar is, gaat aannemer Hendriks Coppelmans verder met de sloop, nieuwbouw en renovatie van de andere drie woongebouwen. De werkzaamheden gaan naar verwachting tot begin 2020 duren. Als de werkzaamheden afgerond zijn, start de verbouwing aan de Gasthuisring.

Reageer op dit bericht