Eerste student Master of Music met hoofdvak Rap

rap

Eerstejaars masterstudent Alex Bergman is de eerste student in Nederland die een Master of Music volgt met als hoofdvak Rap.

Alex

In juli behaalde Alex zijn diploma van Fontys Rockacademie. Alex vertelt waarom hij na de Rockacademie koos voor Master of Music: ‘Aan het eind van mijn opleiding aan Rockacademie vond ik wat ik echt wil doen. Ik maakte mijn afstudeershow: een theatervoorstelling met muziek erin. Ik was erg tevreden over wat ik daar neerzette, maar zag het tevens als startpunt om door te ontwikkelen. Mijn afstudeershow was de eerste keer dat ik alleen in het theater stond om mijn verhaal te vertellen en hier kan ik nog veel in leren. Dit ga ik doen in de Master of Music.’

Rap als vertelvorm

Alex is de eerste Nederlandse student aan de Master of Music met hoofdvak Rap. ‘Ik ben me er niet van bewust dat ik Rap maak. Dit is meer de vorm die ik kies om mijn verhaal mee te vertellen.’, aldus de rapper.

Toekomstbeeld

‘Ik hoop in de toekomst mijn theaterervaring te kunnen verkopen in een one man show. Daarnaast ben ik bezig met twee platen. De eerste met zo’n zes nummers verwacht ik begin 2017 te releasen. Hiermee wil ik mensen kennis laten maken met mijn muziek. De tweede ga ik op basis van mijn ervaring verder uitwerken.’, vertelt Alex.