Eerste V-Day in de Spoorzone goed bezocht

v-day

Afgelopen vrijdag 15 april vond de eerste Tilburgse V-day plaats in de Kennismakerij in de Spoorzone. Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van ContourdeTwern bracht meer dan 50 maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen op de been voor deze netwerkbijeenkomst over vrijwilligerswerk.

Adviseur vrijwilligerswerk Rob Beckers: “In de commerciële wereld is netwerken en borrelen gebruikelijk. Voor vrijwilligersorganisaties is dit relatief nieuw. Organisaties hebben vaak veel meer in huis dan ze beseffen. Door te netwerken kun je elkaar aanvullen en versterken. En waar kun je elkaar nu beter leren kennen dan in de Kennismakerij?”

Speeddaten tijdens V-Day

Tilburgers die zich willen inzetten voor een club, een goed doel, een ander of de wijk, konden op V-day speeddaten met de aanwezige organisaties. Zo’n 30 geïnteresseerden maakten hier gebruik van en gingen het gesprek aan.

In het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen waren twee kapsters van YES! Salon aanwezig. Zij knipten bezoekers onder het motto ‘Ben jij geknipt voor vrijwilligerswerk?’. Fotografe Tessa Persijn maakte profielfoto’s voor sociale media en singer-songwriter Anne van Damme zorgde voor de muzikale omlijsting. Grafisch kunstenaar Atilla maakte een live-art-kunstwerk en cateringbedrijf Smeer’m trakteerde op verrassende bitterballen.

Kijk voor meer informatie over vrijwilligerswerk of de activiteiten van het Steunpunt Vrijwilligerswerk op www.vrijwilligerstilburg.nl.