Eerste Verbeeten Challenge groot succes

Dit weekend werden zowel in Rotterdam als Londen massaal bezochte marathons gehouden. In ons eigen Tilburg werd een kleinschaliger, maar niet minder succesvol evenement gehouden: de Verbeeten Challenge: 1000 in 1 dag.

Verbeeten Challenge (192)

De uitdaging was om – in teamverband – 1000 kilometer af te leggen. Zo’n 600 mensen van 34 teams gingen al wielrennend, fietsend, skeelerend of lopend van start. Het doel was om aandacht te vragen – en geld in te zamelen – voor Instituut Verbeeten, het topklinisch medisch centrum voor de behandeling van kanker.

De geheel door vrijwilligers georganiseerde dag verliep vlekkeloos. Voorzitten van de stichting Aschwin Geerts: “Mede dankzij vele sponsoren konden we deelnemers en publiek een mooie dag bezorgen, met eten, drinken, muziek en entertainment. Uiteraard stonden de sportieve prestaties centraal: jong en oud, ongetraind of supersportief: alle deelnemers hebben zich voor de volle honderd procent gegeven. Iedereen met een eigen motivatie, maar allen vastberaden om de strijd met kanker aan te gaan.”

Verbeeten Challenge (59)

Het bonte deelnemersveld – waaronder ook 4 spelers van Tilburg Trappers – leverde niet alleen veel positieve energie, maar ook een flink bedrag op: € 24.604. En daar komt de dagopbrengst nog bij. “Het geld gaat naar het ProstaatMRI-project, waar in totaal zo’n €350.000 voor nodig is. We zijn er dus nog lang niet. Toch is de opbrengst hoger dan we durfden hopen. En ben ik vooral blij dat we een stevige basis hebben gelegd voor een jaarlijks terugkerend evenement. De afgelopen weken hebben we veel potentiële deelnemers moeten teleurstellen, dus in 2015 gaan we zeker voor meer deelnemers en hopelijk nóg meer geld voor Verbeeten.”

Meer weten of nu al een plek reserveren voor 2015? Kijk op www.verbeetenchallenge.nl

Tilburg.com heeft mooie foto’s gemaakt! Deze sfeerrapportage is te vinden in het fotoboek van Verbeeten Challenge 2014. Klik hier voor het fotoboek.

Verbeeten Challenge (15)