Eigenaar Pulcinos opent nieuwe delicatessenzaak aan het Radiopleintje: Satiata

satiata pulcinos

Het Radiopleintje heeft er vanaf maandag 6 juni een nieuwe delicatessenzaak bij. Thomas Derks (26) – eigenaar van likeurmerk en restaurant Pulcinos – opent namelijk een nieuw concept naast zijn knusse eetzaakje. Satiata is vanaf dan vijf dagen per week geopend in het pand waar voorheen Appelsien was gevestigd. Lees snel verder.

Thomas is een ambitieuze ondernemer en timmerde afgelopen jaren flink aan de weg. In 2018 begon hij met het maken van een limoncello. Inmiddels biedt Pulcinos meerdere likeuren aan en opende hij een gelijknamig restaurant in het Dwaalgebied. “Dat was altijd de droom. Nu dat goed loopt, is het tijd om andere dromen te verwezenlijken.”

Een eigen delicatessenwinkel is er daar een van. “Ik wilde altijd al een plek creëren waar ik mijn likeuren kon etaleren. Maar daarvoor heb je een slijterijvergunning nodig. Met de opening van Satiata heb ik die vergunning. De zaak bestaat voor de helft uit een slijterij met onze likeuren, wijnen en whisky’s. In het andere gedeelte kun je terecht voor heerlijke delicatessen.” Sinds januari is Thomas bezig met de onderhandelingen voor de nieuwe winkel en begin mei kreeg hij de sleutel. Een grote verbouwing volgde waarin heel de zaak werd gestript en niet meer is te herkennen. “Ik ben blij met het eindresultaat!”

Satiata is Latijn voor voldaan of satisfied. “Dat is ook hoe het concept van onze delicatessenzaak, maar ook Pulcinos in elkaar steekt. Bij ons moet je altijd voldaan naar buiten gaan. Of je nu in ons restaurant komt eten, van onze likeuren geniet of iets komt kopen in de winkel.”

Lokale samenwerkingen

Thomas houdt van lokale samenwerkingen. Zo kun je in de delicatessenwinkel terecht voor bonbons die hij samen met Friandries maakt. “Dit zijn bonbons met smaken van diverse cocktails en likeuren van Pulcinos.” Ook worden er in samenwerking met ’t IJsboerinneke diverse soorten ijs ontwikkeld met de smaak van de likeuren.

In het restaurant van Pulcinos werkt Thomas veel samen met Vini Vino uit Biezenmortel. Die samenwerking bevalt goed. “Via hen kunnen we de lekkerste wijnen van de beste wijnhuizen schenken in ons restaurant. Maar we krijgen van gasten regelmatig de vraag of ze de wijnen ook voor thuis kunnen kopen. Dat is nu dus mogelijk.”

Ook breidt Thomas het aanbod van zijn eigen likeuren uit. “Natuurlijk is onze limoncello, arancello, yuzu- en vanille likeur in de winkel te koop. Maar we hebben ook een gin ontwikkeld waarin yuzu is verwerkt. Daarnaast lanceren we twee verschillende rumsoorten. Een traditionele witte rum en een donkere rum met mango, honing en vanille.”

Het beste van het beste

Satiata heeft dus verschillende likeuren, wijnen en whisky’s in de winkel staan. “De prijsrange loopt behoorlijk uiteen. We hebben de meest exclusieve wijnen die je nergens anders kunt kopen, maar ook wijnen voor een kleinere portemonnee. Maar het belangrijkste is dat alles wat we verkopen kwalitatief enorm goed is.”

Dat is ook hoe Thomas zich denkt te onderscheiden van andere delicatessenzaken. “Wij steken veel tijd in de zoektocht naar producten die je nergens anders kunt scoren en die binnen hun soort het beste van het beste zijn.” Wat voor producten dit zijn? “Van pastasoorten tot -sauzen, van olijven tot olie, van hammen tot kazen en veel meer. Als je thuis een borrel of diner wilt organiseren, kun je alles daarvoor bij ons aanschaffen.”

Thomas wil ook de link met het naastgelegen restaurant behouden. “We willen straks ook traiteurgerechten maken vanuit de keuken van Pulcinos. Die kunnen mensen dan in de winkel kopen en thuis opwarmen. Ook gaan we verschillende pakketjes samenstellen met de lekkerste recepten. Dan kun je bij ons een pakketje kopen met ingrediënten en thuis een lekkere pasta of een ander gerecht maken. De producten die we in ons restaurant gebruiken, kun je ook in de winkel kopen. Van de koffie, thee, wijnen en likeuren die we schenken tot de pasta’s die we gebruiken in onze gerechten.” Ook bestaat de winkel uit een non-food afdeling. “Hier vind je verschillende spullen voor in de keuken. Van koksmessen tot keukenaankleding en veel meer.”

Altijd ambitieus

Thomas blijft altijd ambitieus. Zo is hij naast zijn restaurant en nieuwe winkel met veel meer dingen bezig. “We gaan met Pulcinos op verschillende festivals in heel Nederland staan. Daar gaan we cocktails met onze likeuren verkopen. Dat gaan we bijvoorbeeld al doen bij WOO HAH! Festival en Eastlake Festival.”

Ook wil hij de likeuren van Pulcinos landelijk nog bekender maken. “Onze Arancello ligt al door heel Nederland in de Jumbo. Maar ook onze andere likeuren wil ik landelijk gaan verkopen. Zowel bij slijterijen als in de horeca.”

En zijn ultieme droom? “Eerst zei ik dat het hebben van een restaurant mijn droom was. Die heb ik nu en dan merk je dat je altijd ambitieus blijft. Het lijkt me ook gaaf om nog een keer een cocktailbar in Tilburg te openen met een shared dining concept erbij. Maar dat is nog echt verre toekomst. Ik heb alle tijd!”

Meer informatie over Satiata

Satiata is vijf dagen per week van 10:00 – 18:30 uur geopend. Op dinsdag en woensdag zijn ze dicht. De eerste maanden tref je Thomas en zijn familie in de winkel om je te helpen. “Maar ik ben nog wel op zoek naar iemand die de winkel na de zomer fulltime gaat draaien. Ik wil alleen eerst ervaren wat er allemaal komt kijken bij het draaien van een winkel voordat ik dat over kan dragen aan iemand anders.”

Daarnaast is Thomas voor Pulcinos nog op zoek naar afwassers en een interieurverzorgster. Heb je interesse? Mail dan naar info@pulcinos.nl.