logo

Eigenaren De Groene Vlinder openen moderne ijssalon en bezorgcafetaria aan het Reeshofpark

de ijsvlinder

Goed nieuws voor bewoners van de Reeshof! De grootste wijk van Tilburg krijgt er een moderne ijssalon bij: De IJsvlinder. Aan het roer van de zaak staan de 38-jarige Jeremy Spieringhs en 32-jarige Eddy Spijkers, die ook eigenaar zijn van De Groene Vlinder in Winkelcentrum Heyhoef. Ze nemen per 1 januari 2022 de IJsspecialist aan het Reeshofpark over. Daarna gaan ze twee maanden verbouwen om in maart de compleet opgeknapte zaak te openen.

Een interieurstylist gaat de hele zaak onder handen nemen. De IJsvlinder bestaat uit twee gedeeltes: een luxe & moderne ijssalon en een bezorgcafetaria. Blikvanger van de zaak wordt de open ijskeuken waar mensen vanuit de ijssalon én de bezorgcafetaria letterlijk een kijkje in de keuken kunnen nemen.

Ruim twintig smaken, patisserie en luxe koffies

Tijdens de horecasluiting experimenteerden Jeremy en Eddy met het maken van ijs. “Bij De Groene Vlinder verkopen we al langer ijs. Tijdens de lockdown zijn we toen aan de slag gegaan met Piazza del Gelato: een tijdelijke ijssalon in onze brasserie. Daar wilden we meer mee doen en dus openen we nu een ijssalon.”

Je kunt bij De IJsvlinder terecht voor ruim twintig verschillende smaken vers schepijs. Verder komt er een koffiecorner waar je kunt genieten van diverse luxe koffies en patisserie. “Denk aan ijstaarten, macarons, donuts en cheesecake.” Je kunt bij De IJsvlinder heerlijk schepijs afhalen, of plaatsnemen om het ter plekke op te eten. Ook krijgt de zaak een mooi terras met vijftig zitplaatsen.

Waar veel ijssalons in de winter hun deuren sluiten, blijft De IJsvlinder het hele jaar geopend. “Maar we stemmen ons aanbod natuurlijk wel af op de seizoenen. Zo kun je in de koude maanden genieten van onder andere verse wafels met lekkere toppings of poffertjes.” En goed nieuws voor degene die bang zijn dat het Valencia-ijsje – een begrip in Tilburg – van de kaart verdwijnt: “Dat gebeurt dus niet. We zijn echt overdonderd door de verschillende reacties over het Valencia-ijsje. Dus we laten het wel uit ons hoofd om deze van de kaart te halen.”

Extra leuk: Jeremy en Eddy willen met De IJsvlinder leuke activiteiten organiseren. “We zijn nog aan het brainstormen. Maar we sluiten het niet uit dat je straks kinderfeestjes bij ons kunt organiseren. Of een cursus ijs maken kunt volgen bijvoorbeeld.”

Begrip in de Reeshof

Het tweede gedeelte van de nieuwe zaak wordt dus een bezorg- en afhaalcafetaria. “Door de verschillende horecasluitingen zijn we bij De Groene Vlinder gaan thuisbezorgen. In de weekenden werden er honderden bestellingen per dag geplaatst en reed ons personeel in auto’s en op fietsen heel de wijk door. Inmiddels is De Groene Vlinder ook op bezorggebied een begrip in Tilburg.”

Gelukkig is de brasserie op winkelcentrum Heyhoef weer open. “We kunnen vanuit onze huidige keuken de vraag aan bezorgingen helaas niet aan. En dat is zonde. Daarom verplaatsen we de bezorgoperatie van De Groene Vlinder naar onze nieuwe zaak aan het Reeshofpark. Uiteraard blijft het cafetaria gewoon open op de Heyhoef.”

En dus kunnen er vanaf maart 2022 nóg meer mensen genieten van de bezorggerechten van De Groene Vlinder. “We bezorgen zowel lunch als diner. Van verschillende broodjes met keuzesalades tot complete menu’s en onze bekende spareribs. Ook de befaamde Vlinderburger blijven we uiteraard bezorgen.”

Kom jij liever je bestelling afhalen? Dat kan ook bij de gloednieuwe cafetaria aan het Reeshofpark. “Je kunt bij ons terecht voor lekkere frietjes en huisgemaakte snacks. Ook gaan we met De IJsspecialist aan tafel om te kijken hoe we het beste van hun recepten en die van ons kunnen combineren. We krijgen nu de kans om het beste van beide werelden samen te brengen.”

Verbinding met het park en de wijk maken

Hoewel Jeremy en Eddy ‘pas’ vier jaar ondernemer zijn, waarvan alweer bijna twee jaar in de coronaperiode, zijn ze ambitieus. “We hebben al een tijdje de wens om een tweede horecazaak te openen. Nu kwam dit pand op ons pad, dus we kunnen niet wachten om te starten.”

De heren zijn dan ook erg blij met de locatie van de zaak. “Je hebt hier zoveel mogelijkheden. We zitten aan een prachtig park, een snelfietsroute en de grootste speeltuin van de wijk. Ook zijn er veel scholen in de buurt.”

Jeremy en Eddy willen dan ook steeds meer de verbinding met het park en de wijk zoeken. “Gelukkig wordt er ook in de Reeshof en met name in het Reeshofpark de laatste jaren steeds meer georganiseerd. Ook wij willen hieraan bijdragen en ervoor zorgen dat de wijk steeds aantrekkelijker wordt om te verblijven.”

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de nieuwe zaak? Zorg dan dat je De Groene Vlinder volgt op Facebook en Instagram. Ook ben je altijd welkom om te solliciteren op een openstaande functie. Zo zoeken ze nog allround horecapersoneel. Van koks tot bezorgers tot afwassers. Interesse? Mail dan naar personeel@degroenevlinder.nl.