Einde verbouwing winkelcentrum AH XL in zicht: Aldi bijna open, straat bijna af

aldi

Het heeft in totaal een jaar geduurd: de verbouwing van winkelcentrum AH XL. Niet alleen werd de grote Albert Heijn verbouwd, het volledige winkelcentrum en omgeving ondergingen een metamorfose. Maar er is goed nieuws: we zijn namelijk bijna van het bouwverkeer af en kunnen bijna gaan winkelen bij de gloednieuwe Aldi. 

Winkelmanager van AH XL Mario Rijvers geeft graag even een update. Hij loopt naar boven en trekt een deur open. “Hier hoort dus mijn kantoor te zijn,” lacht hij. Met kiespijn weliswaar, de ruimte heeft nog geen plafonds en ziet eruit als een bouwval. Waarom het nog niet af is? “Geen flauw idee.” De verbouwing had nogal wat voeten in aarde. En hoewel de winkel klaar is, moet er ‘backstage’ nog behoorlijk wat gebeuren.

“Achter veel problemen kom je pas bij het afbreken. We hadden behoorlijk wat asbestproblematiek. We wilden het dak repareren maar moesten het uiteindelijk vernieuwen.” En ga zo nog maar even door. Het idee was om het volledige winkelcentrum in het voorjaar af te hebben, dat wordt dus iets later.

Opening van de Aldi

Vrijdag 13 juli om precies te zijn. Dan opent de Aldi als laatste nieuwkomer in de rechtervleugel van het vernieuwde winkelcentrum. Het assortiment is vernieuwd en in de winkel ligt de nadruk op verse producten zoals vlees, vis, groente en fruit. En dan antwoord op een veel gestelde vraag: de vestiging van de Aldi aan het Wilhelminapark sluit met de komst van de nieuwe vestiging binnenkort haar deuren.

Volgens Mario van AH XL is de Duitse supermarktketen een goede aanvulling. “We bijten elkaar niet, ik zie het juist als 1+1=3.” Hij is blij met de Triple A combinatie die er nu zit: Albert Heijn, Aldi en Action. Mocht je het nog afvragen: alle winkelruimten in het centrum zitten nu vol. Zoals het nu is, blijft het dus nog wel even.

Herinrichting Jan Heinstraat

En dan nog even over de Jan Heijnstraat. Sinds begin mei wordt er gewerkt aan de rotonde en straat. De bereikbaarheid was volgens Mario wel even een issue, maar aan het bouwbedrijf ligt dat zeker niet. “Ik zag een vrachtwagen voor de Albert Heijn die de weg niet kon vinden. Meestal stap ik dan zelf even in om mee te rijden, maar ik zag dat een voertuig met rupsbanden al meereed naar het uitgiftepunt.”

Naast de scheiding van de riolering onder de weg, wordt de straat ook opnieuw ingedeeld. Aan de kant van de woningen komt een fietsstraat, aan de kant van het winkelcentrum komt een nieuwe tweerichtingsweg. Naar verwachting is de straat rondom de opening van de Aldi volledig af.

Officiële heropening

Gezien de vertraagde verbouwing is de officiële heropening van het winkelcentrum iets vooruit geschoven. Na de zomer worden de lintjes feestelijk doorgeknipt en is de officiële heropening een feit.