Elf-Elf, Opening Kunstscene, Kaasbuffet en meer: dit zijn onze weekend uittips!

elf-elf

Aankomend weekend is het Elf-Elf! Voor de meesten kennen wij de weekend plannen al, maar heb jij nog geen planning? Dan hebben wij hier een heleboel andere leuke tips voor je op een rijtje gezet! Lees snel verder! 

Vrijdag 10 november

Kunstscene Opening

Kunstscene is het nieuwe open atelier weekend van Tilburg. Op 11 en 12 november organiseert Stichting Ateliers Tilburg de tweede editie die in het teken staat van kunst zien en kunst laten zien. Op 10 november trappen ze dit open atelier weekend op feestelijke wijze af in De Nachtzuster! Deze avond lanceren ze de tweede artistieke uitgave in samenwerking met Stad van Makers, opent wethouder Marcelle Hendrickx dit weekend officieel de Kunstscene en verzorgen ze uiteraard een verrukkelijk programma met muziek, food, expo, performances, en meer.

Wild diner bij De Patroon

Op vrijdag 10 november Is er een driegangen wild diner georganiseerd bij De Patroon. Aanvang is om 17:00 uur en de avond wordt begeleid met live piano muziek. Verwacht een avond vol lekkere gerechten. Zo kun je kiezen uit wildbouillon met bospaddenstoelen met brood en kruidenboter, wildpeper met een stamppotje van rucola, walnoten en een stoofpeertje of een parfait van speculaaskruiden met een koude sabayonne van vanille.

Willem II – Jong FC Utrecht

Op vrijdag 10 november neemt Willem II het op tegen Jong FC Utrecht  in het Koning Willem II Stadion. Na de verloren wedstrijd in Amsterdam tegen Jong Ajax heeft het team van Peter Maes iets recht te zetten. Bovendien is de wedstrijd een afsluiter van de drieluik tegen de Jong-elftallen.  De wedstrijd begint om 20:00 uur. Ben jij er ook bij?

Zaterdag 11 november

Elf-Elf – de start van het nieuwe carnavalsseizoen 

Haal je kiel en Kruikensjaal maar tevoorschijn, want aanstaande zaterdag is het 11 november. Dat betekent dat Elf-Elf – de start van het nieuwe carnavalsseizoen – weer op het programma staat. Je leest het goed: Elf-Elf valt dit jaar op zaterdag. Het belooft dan ook druk te worden in de stad. Op de diverse horecapleinen is er van alles te doen en de kroegen in de stad zorgen voor een tjokvol programma. Denk bijvoorbeeld aan feesten op het kruikenplein, in de Stadhuisstraat, Piusplein, Korte Heuvel en ga zo maar door!

  • Bekijk het Elf-Elf programma hier!

Fantasy & Science-Fiction event Fantastic Reads in de LocHal

Op zaterdag 11 november vindt in de LocHal het allereerste Fantasy & Science-Fiction event van Tilburg plaats. Ontmoet je favoriete auteurs, doe mee aan één van de vele schrijfworkshops, pitch je eigen verhaal, luister naar live muziek van onder andere Compagny Gallimaufry en Cathinca van Sprundel. Snuffel rond in de boekenwinkel van Anderwereld of shop toffe goodies bij Magic&Books, The Book-Nerd Gift Shop, Letters & Lights en meer.

Voorstelling ‘Bing is jarig’ in Cultureel Centrum Jan van Besouw

‘Bing is jarig’ is een vrolijke voorstelling van 60 minuten met nieuwe liedjes van Bing met interactie over de verjaardag van Bing. Deze voorstelling is te zien op zaterdag 11 november in Cultureel Centrum Jan van Besouw. In de voorstelling viert Bing zijn verjaardag samen met de kinderen in het theater en al zijn bekende vriendjes Coco, Sula, Pando, Amma en natuurlijk Flop. Het hoogtepunt van de voorstelling is het partijtje van Bing, hier zullen al zijn vriendjes verkleed verschijnen. En de kinderen in het theater mogen ook verkleed naar de voorstelling komen!

Zondag 12 november

Lazy Sunday Afternoon kaasbuffet bij Vine

Kaasliefhebbers opgelet! Op zondag 12 november plaatst Vine Wine & Dine, in samenwerking met Gastrovino Harboury, een uitgebreid kaasbuffet in de wijnbar. Tijdens dit heerlijke evenement geniet je van tien verschillende kazen van verschillende culturen en landen, gecombineerd met allerlei lekkere garnituren.

1000+1 Nacht – De Toneelmakerij & Sadettin K bij Schouwburg

De verhalen van Duizend-en-een-nacht kennen we vooral van de sprookjesachtige Disney-films zoals Aladdin, Sinbad en Ali Baba en de veertig rovers. De Toneelmakerij en meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz gebruiken deze eeuwenoude vertellingen als inspiratie voor de nieuwe muzikale familievoorstelling 1000+1 nacht. Laat je betoveren door de kracht van verhalen.

Kathleen Willems bij Heyhoef Backstage

Bekend om haar betoverende stem en een vintage sound verlangend naar de bluesy country rockin’ 50’s, 60’s en 70’s, neemt Kathleen haar gitaar overal mee naartoe om verhalen te delen. Gewapend met een koffer vol muziek, kun je haar verhalen ook mee naar huis nemen. Haar EP Through The Heart, verkrijgbaar op CD en Vinyl, bevat liedjes over liefde, waarom het vaak zoveel pijn doet en kogels. Authentiek dat het haar eigen liedjes zijn, vertolkt ze ook nog eens liedjes uit haar favoriete tijdperk op een ontroerende, magische manier.

Uit-agenda

Benieuwd naar meer uittips dit weekend of de komende weken? Neem dan vooral een kijkje in onze uit-agenda!