Elfstedentocht gaat door op de Besterd

It geat on de Besterd is een nieuw evenement in Tilburg

Het verheugt ons u  te mogen mededelen dat we op zaterdag 15 december aanstaande een nieuw familie evenement organiseren, genaamd “It geat on de Besterd” van 10.00 tot 16.00 uur.

Een wandeltocht langs de 11 Friese steden met diverse activiteiten.

Iedereen kan en mag hieraan gratis deelnemen. Met een gratis stempelkaart (welke te verkrijgen is in alle winkels op de Besterdring, Besterdplein en Molenbochtstraat voorafgaande het evenement) zal het winkelend/wandelend publiek langs 11 verschillende Friese steden lopen: Dokkum, Franeker, Harlingen, Bolsward, Workum, Hindeloopen, Stavoren, Sloten,  IJlst, Sneek en Leeuwarden.
Aldaar spelend en genietend van bijvoorbeeld een warme lollywafel, poffertjes of popcorn. Bij elke stad krijgt men een activiteit aangeboden, waar men bijvoorbeeld bij het spelen van ringwerpen, biljartbarak, takelbaan, hoeksjoelbak, pluimerd, schuiftafel en trekbiljart tevens een stempel krijgt.
Bij een volle stempelkaart krijgt men een kruisje (officieel uitgereikt door een belangrijke dame in Nederland in de finishtent Leeuwarden).  In de tent kunt u heerlijk genieten van een kopje warme chocolademelk en de aanwezige feestmuziek.

Het officiële It geat on de Besterd kruisje zal een ware gadget worden, aangezien deze voor de editie van 2013 voorzien zal worden met het cijfer 2. En in 2014 een 3 enzovoorts.

De loop/schaats route zal op de stoep van de Besterdring, Besterdplein en Molenbochtstraat plaats vinden. De start vindt plaats bij de kiosk op het Besterdplein en het eindpunt is op het Besterdplein in de tent (Leeuwarden).

De jury zal de winnaar van deze gezellige familietocht belonen met de ”Winterprijs” geschonken door diverse winkeliers van de winkeliersvereniging de Besterd.

Om 14.00 uur zal er tevens een Santa Run for Kids worden georganiseerd. Kinderen mogen hier kosteloos aan deelnemen en krijgen allemaal een kerstmuts op.
Een tiental basisscholen in Tilburg zijn bereidt gevonden om hiervoor promotie te maken. Diegene die als eerste over de finish komt verdient een grote Santarun beker. De inschrijving hiervoor is inmiddels gestart en men kan zich nog steeds  opgeven (van 1 tot en met 12 jaar). U kunt uw kinderen opgeven via santarunforkids@hotmail.com met vermelding van de naam en leeftijd voor 13 december.

Dit evenement wordt georganiseerd door winkeliersvereniging de Besterd met ondersteuning van het Lintenmanagement Korvel Besterd, Verrijk je wijk, Gemeente Tilburg en van Hoof events.