Edsilia Rombley op openingsavond Tilburg Hap Stap Festival

Edsilia-Rombley

De organisatie van het redcoon.nl Tilburg Hap Stap Festival is erin geslaagd om ook dit jaar een gevarieerd en bruisend programma neer te zetten. In het Pinksterweekend, van vrijdag 6 juni tot en met maandag 9 juni, geniet jong en oud van dit festival.

Peter Zandboer (voorzitter festival): “Ook dit jaar is het weer gelukt om een gevarieerd en tof programma neer te zetten. Met behulp van de sponsoren willen we het festival ook dit jaar betaalbaar een laagdrempelig houden, maar wel met entertainment van hoog niveau.”

Vrijdag 6 juni
De eerste dag presenteert het Tilburg Hap Stap Festival voor het tweede jaar vanaf 17.00 uur de Grootste Vrijdagmiddagborrel van Tilburg. DJ Maurice Delgado verzorgt de muzikale omlijsting. Om 20.00 uur neemt VJ Fenno Werkman het van hem over. Een hippe, super swingende avond, vol met van alles dus, 80’s, 90’s and more! Rond 22.30 uur is het tijd voor Edsilia Rombley. Soul, R&B, Jazz, Pop. Up tempo, slow. Nederlandse theatertours of Internationale allure op het Eurovisie Songfestival.

Zaterdag 7 juni
Stedenband Matagalpa staat dit jaar in het teken van het 30 jarig bestaan. Om dit te vieren hebben zij dit jaar een eigen stand op het Tilburg Hap Stap Festival.

Om dit heugelijk feit op te luisteren hebben zij de band van Frank Torres Y Banda uitgenodigd om te komen spelen vanaf 14.00 uur. Deze band brengt als geen ander Latin Carribean Party muziek ten gehore. Rond 17.30 uur is het tijd voor het Tilburgs Kwartiertje met de Tilburgse artiesten Sazz Leonore, Emma Bloem en The Motown Mables.  Om 20.30 uur verwelkomen we SESSION, een allround feest- en coverband, bestaande uit negen enthousiaste, zeer ervaren muzikanten. SESSION speelt bekende recente feestelijke hits, classics, dance, rock en Nederlandstalig repertoire met maar 1 doel: het dak moet en zal eraf!

Zondag 8 juni
Na de opening om 14.00 uur start het festival met Straattheater. Om 20.00 uur verwelkomen we Shaky Ground; Stilstaan is geen optie, ‘Shaky’ sleurt je als vanzelf de dansvloer op!

Maandag 9 juni
De laatste dag van het festival wordt om 14.00 uur geopend en dat is dan ook meteen de start van de kindermiddag. Onder andere het Pellikaan kindercircus geeft verschillende voorstellingen. DJ JvE zorgt deze middag voor de muziek. In het begin van de avond treedt Lipstick Junkie op. Een nieuwe frisse band met een zeer gevarieerd repertoire met onder andere covers van Amy Winehouse en Michael Jackson tot het werk van Living Colour en Stevie Wonder. Gegarandeerd de voeten van de vloer!

De presentatie van het festival is in handen van Rens Merkelbach.

Het Tilburg Hap Stap Festival is voor alle levensgenieters! Lekker eten, borrelen, ongedwongen ontmoetingen, muziek, kunst en cultuur in de Interpolistuin. Dit jaar wordt voor de 19de keer het Hap Stap Festival georganiseerd. Het Tilburg Hap Stap Festival duurt 4 dagen en biedt de kans aan horecaondernemers in de binnenstad om hun gerechten te presenteren. Het festival is van 6 t/m 9 juni.

Tilburg Hap Stap Festival “Waar je thuis bent als je uit gaat”