Er brandt wat licht bij Theaters Tilburg: kunstenaar Atilla de Hun neemt theater over

Atilla Theaters Tilburg

Hoewel ook theaters helaas hun deuren gesloten hebben, brandt er vanaf nu toch licht boven de entree van Theaters Tilburg. Hiervoor is stadskunstenaar Atilla de Hun verantwoordelijk, die we kennen van onder andere zijn positieve stickers in de eerste coronagolf. Ook fleurde hij met dezelfde positiviteit het Korvelplein op. Nu is Atilla in de Jacques van Leeuwzaal getrokken om de komende weken aan de slag te gaan met 50 heldenportretten. Deze portretten zijn onderdeel van de Heldenketting van Tilburg.

Helden die de stad kleuren

Deze Heldenketting is een project van Het Zuidelijk Toneel. Doel van dit project is om helden uit te lichten die niet direct zichtbaar zijn. Kende jij bijvoorbeeld De Onofficiële Nachtburgemeester, De Vliegensvlugge Vakkenvuller, De Veelvoudig Vrijwilliger, De Groene Grootheid of De Koppige Kunstenaar? Het Zuidelijk Toneel ging naar ze op zoek om hen de vraag te stellen: wie is jouw held? Dit heeft geresulteerd in een ketting van maar liefst 50 helden die de stad kleuren. Om deze helden een podium te geven, heeft Theaters Tilburg het hele gebouw ter beschikking gesteld. Niet alleen als atelier voor Atilla, maar ook om de verschillende helden in beeld en vorm door het gebouw te exposeren.

Dit voorjaar te zien

Een tipje van de sluier? Onder anderen Ivo Barac (De Gastronomische Goedzak), Joys van Lieshout (De Buitengewone Buurtwerker), Arnold Antonius (De Rijdende Rechter), Rob Verbunt (De Super(bar)man) zullen worden vereeuwigd in Theaters Tilburg. De werken zijn vanaf maart te bezichtigen.