Er komt een liedje over Tilburg als vakantiestad, gemaakt met mensen op straat

tilburg vakantiestad

Het is misschien niet de zomer die we gepland hadden, maar een onvergetelijke zomer is het zeker. Daarom wordt er dit jaar speciaal een liedje gemaakt over Tilburg vakantiestad. En initiatief van Center of Tilburg, gemaakt en gezongen door Marloes van der Sterre en Rens Merkelbach.

Rens ken je misschien wel als presentator van het Tilburg Hap Stap Festival, of misschien van zijn cabaretshows. Marloes is actrice, presentatrice en zangeres. De inspiratie voor het lied halen Rens en Marloes letterlijk van de straat. Op rustige momenten lopen ze door het centrum van Tilburg om samen met mensen op straat de teksten voor het lied te verzinnen. Samen met de Tilburgers zetten ze hun gevoelens op een rij en ontdekken ze hoe deze zomer in Tilburg klinkt.

Meehelpen aan de Tilburgvakantiestad-hit

Het uiteindelijk nummer wordt na afloop ingezongen in een studio en ondersteund met bijpassend beeld. De uiteindelijke video wordt via sociale media verspreid. Alle mensen die mee hebben geholpen worden met naam genoemd in het liedje en in de aftiteling. Dus ga jij deze week winkelen tijdens de daluren? Dan kan het zomaar eens zijn dat jou gevraagd wordt mee te helpen aan de Tilburgvakantiestad-hit.

Winkelen tijdens daluren

Het maken van de vakantiehit is onderdeel van de campagne gastvrije binnenstad van Center of Tilburg, Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg, Binnenstad Management TIlburg, BIZ Vastgoedeigenaren Kernwinkelgebied. Hiermee willen ze bezoekers stimuleren om juist op de rustige uren te gaan winkelen. Zo is parkeren goedkoper op doordeweekse ochtenden, zijn er leuke acties van ondernemers en kun je prijzen winnen tijdens het doordeweeks shoppen.

Vakantie vieren in Tilburg

Wedden dat er nog genoeg plekjes in Tilburg zijn die jij nog níet kent? Plekjes waar je kunt picknicken, zwemmen, varen, eten, sporten, drinken, wandelen, skeeleren en nog veel meer. We hebben de beste tips voor je verzameld om vakantie te vieren in eigen stad.