Politie, brandweer, ambulancedienst, defensie én oorlogsveteranen brengen eregroet aan 100-jarige WOII-veteraan

eregroet

In samenwerking met en op initiatief van een medewerker van Politie Tilburg Centrum zal er op 10 mei aanstaande een eregroet worden gebracht aan meneer Ansems. Een 100-jarige WOII-veteraan woonachtig in Tilburg.

Ieder jaar weer een lastige tijd

De periode 10 tot en met 14 mei is voor meneer Ansems ieder jaar weer een lastige tijd. In deze dagen jaren ’40 heeft hij voor ons land gestreden aan de Waal. Ingedeeld bij de 6C Pantser Afweer Geschut zijn zij, onder vijandelijk vuur, vanuit Gennep (via onder andere Mill, Nistelrode, Oss, Echteld en Kesteren) uiteindelijk terecht gekomen aan de Hollandse Waterlinie bij Fort Everdingen.

Op 13 mei konden ze geen kant meer op. Aan de ene kant was water (ze hadden de sluizen van deWaterlinie opengezet) en aan de andere kant lagen de Duitsers. Op 14 mei volgde uiteindelijk de capitulatie. Meneer Ansems heeft tot augustus 1947 gediend bij de Infanterie en later bij de Aan-en Afvoertroepen.

Een kleine steun in de rug

Na een ziekenhuisopname (voor het eerst in zijn leven!), in het begin van dit jaar, is hij in februari verhuisd naar een zorg appartement. Goed en wel gesetteld sloeg Covid-19 toe. Door deze situatie is het voor zijn familie niet mogelijk om hem in deze periode te steunen. Medewerkers van politie, brandweer, ambulancedienst, defensie én oorlogsveteranen zullen hem daarom een eregroet brengen. Een kleine steun in de rug aan het begin van een jaarlijks lastige periode voor deze strijder.