Eric Berkhof Automotive Manager van het jaar

Eric Berkhof (Algemeen Directeur Van Mossel Groep) is benoemd tot Automotive Manager van het jaar 2013. De benoeming is vrijdag bekend gemaakt tijdens het Automotive Galadiner dat werd gehouden in het Bilderberghotel ’t Speulderbos te Garderen. Berkhof werd gecomplimenteerd voor de wijze waarop hij de bedrijven die onder de Van Mossel Groep vallen, aan elkaar weet te binden en succesvol weet te maken.

“Een kroon op ons werk”, liet een enthousiaste Eric Berkhof weten. “Onze focus ligt op service aan de klant. Deze benoeming gaat niet alleen over successen binnen de automotive maar ook over verbinden: relaties leggen met bedrijven én klanten. Ik denk dat we daarin het verschil maken.” Berkhof moest wedijveren met Lean Verstoep (Kia Motors Nederland). Een derde kandidaat liet weten zich te moeten terugtrekken wegens privéredenen. Verstoep, sinds 2012 Managing Director Kia Motors Nederland, werd geprezen vanwege zijn menselijk handelen tijdens de verkleining van het dealernetwerk van Renault en Kia. Daarnaast heeft Kia Motors onder zijn bewind een steeds groter wordend marktaandeel weten te bemachtigen.

Managementassessment
De organisatie van de tweejaarlijkse verkiezing Automotive Manager is in handen van het vakblad Automotive. Finalisten worden door een vakjury gekozen op basis van een managementassessment, uitgevoerd door Heiwegen Executive en KPMG. Hierbij wordt vooral gekeken naar managementvaardigheden en bedrijfsprestaties van de laatste twee jaar. Tot de jury behoren oud-winnaars Rob Oudshoorn (lid raad van bestuur Pon Holdings) en Norbert van den Eijnden (ceo Alphabet International), Michaël van Straalen (voorzitter MKB Nederland) en Oscar Kneppers (directeur Rockstart). Het gala en de verkiezing wordt gesponsord door Inmotiv en Innovam (hoofdsponsors). Heiwegen Executive, KPMG, Bilderberg en Nespresso zijn subsponsors van het evenement.

De Van Mossel Groep profileert zich graag als mobiliteitspartner en behoort tot één van de grotere automotive retail ondernemingen in Nederland. De Groep is ruim 60 jaar dealer van de toonaangevende merken Audi, Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens. Sinds juli 2013 is daar het merk Opel aan toegevoegd. Naast een eigen leasemaatschappij – International Car Lease Holding (Van Mossel Leasing, J&T Autolease en DirectLease)  – en een eigen Schadeherstel keten, bezit de Van Mossel Groep ook drie Mega Occasion Centra in Tilburg, Utrecht en Oldenzaal. In zijn totaliteit bestaat Van Mossel uit een kleine 30 vestigingen in Nederland, België en in Duitsland. Naast service en kwaliteit, staat vooral persoonlijke aandacht voor de klant bij Van Mossel hoog in het vaandel bij alle 580 medewerkers van de Groep. Voor meer informatie: www.van-mossel.nl