Eropuit met je kleinkinderen: wij geven 5 tips voor leuke activiteiten in Tilburg!

Heb je zin om samen met je kleinkinderen op avontuur te gaan in Tilburg? Zoek niet verder, want dit artikel staat boordevol geweldige activiteiten die je absoluut niet wil missen! Hieronder vind je een lijst met superleuke ideeën om te doen met de kleintjes. Lees snel verder!

Wandelen

Wandelen met de kleinkinderen is als een magische reis door de natuur, waarbij elk stapje een nieuw avontuur onthult. Terwijl jullie samen door het bos, langs kronkelende paden of langs het kabbelende water wandelen, worden herinneringen gecreëerd die lang worden gekoesterd. Luister naar hun nieuwsgierige vragen over de natuur, deel verhalen en laat ze de schoonheid van de wereld om ons heen ontdekken. En wanneer de vermoeidheid toeslaat, is er niets beters dan een gezellige picknick in het groen om even bij te komen en te genieten van wat lekkers. Dus trek je wandelschoenen aan en laat de kleintjes je gids zijn op een reis door de natuur! Wandelen in Tilburg kan bijvoorbeeld in het prachtige Loonse- en Drunense Duinen gebied, Stadsbos013 of bij Huis ter Heide. 

Kinderboederij

De gemeente Tilburg telt zeven kinderboerderijen. Fijne, groene plekken waar jong én oud kunnen ontdekken, ontmoeten en ontspannen. De boerderijen liggen verspreid over de gemeente en zijn toegankelijk voor mindervaliden. Wat is nu leuker dan met de kleintjes langs pluizige en wonderbaarlijke dieren lopen en met hen een nieuwe dierenwereld in stappen? Het gelach van de kleintjes vult de lucht terwijl ze de dieren aaien en voeren. De fonkeling in hun ogen als ze een lammetje voor het eerst zien, is onbetaalbaar. Een paar kinderboerderijen zijn KerkiboMaria GorettiStokhasselt’t Valleike en het WandelbosDierenweide Roomley en Hertenweide Quirijnstokpark.

Bekijk hieronder de Reel van een kijkje binnen bij Kinderboerderij Kerkibo! Bij deze kinderboerderij hebben ze de schattigste dieren! Zo hebben ze schaapjes, varkentjes, cavia’s, konijnen en veel meer!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tilburg.com (@tilburgcom)

Naar een leuke speeltuin

Naar de speeltuin is altijd een goed idee als je kleintjes in de buurt hebt, maar wist je dat het ook een perfecte gelegenheid is om als opa of oma weer even volop in je jeugdige enthousiasme te duiken? Er zijn genoeg speeltuinen in Tilburg om heerlijk te spelen en superleuke herinneringen te maken!

Wil je nu alle speeltuinen op een rijtje bekijken? Check dan vooral dit artikel hieronder!

Natuurmuseum Brabant

Natuurmuseum Brabant is het perfecte museum om heen te gaan met kinderen. Er zijn namelijk altijd leuke activiteiten te doen, waardoor ze zich dus zeker niet vervelen. Bijvoorbeeld met de gloednieuwe tentoonstelling Zoek het zelf uit! Hier ontdek je hoe leuk het is om zelf onderzoek te doen en antwoorden op je vragen te vinden. Je ziet hoe wetenschappers als Charles Darwin en Jane Goodall het hebben aangepakt en waar ze mee te maken kregen, maar je kunt vooral op zoek naar de onderzoeker in jezelf. Het museum helpt je op weg met science snacks, tips en apparatuur. Voor jong en oud is dit dus een perfecte dagactiviteit.

IJsje halen

Of het nu vriest dat het kraakt of de zon genadeloos schijnt, er is één traktatie waar kinderen altijd dol op zijn en dat zijn ijsjes! Het maakt niet uit of ze stoom uit hun mond zien komen bij het ijs eten in de winter of dat ze zich in de zomer verheugen op dat verkoelende genot, ijsjes hebben een speciaal plekje in hun hart (en maag). Heerlijke ijsjes kun je bijvoorbeeld halen bij De IJskoning, Intermezzo, Softy’s Ice Cream, DutchHomemade, Porto koffie & ijs, De IJvlinder en op nog veel meer plekken.

Bekijk hier ook de Reel met allerlei ijsjespots om er een beter beeld bij te krijgen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tilburg.com (@tilburgcom)