Erwin van de Looi nieuwe trainer Willem II

11shotsmedia.com

Willem II heeft Erwin van de Looi aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Van de Looi (44) tekent bij de Tricolores voor twee seizoenen. 

Foto: 11 Shots Media

Van de Looi kwam als speler tussen 1991 en 2002 uit voor FC Den Bosch, Vitesse, NAC, Stuttgarter Kickers en FC Groningen. In 2008 werd hij trainer van de beloften van FC Groningen. Twee jaar later werd hij assistent-trainer onder leiding van Pieter Huistra en later Robert Maaskant. In 2013 kwam Van de Looi zelf aan het roer te staan. In de afgelopen drie seizoenen behaalde FC Groningen onder hem tweemaal Europees voetbal én werd in 2015 de KNVB-beker gewonnen. Daarmee werd Van de Looi de succesvolste trainer in de historie van FC Groningen.

Nieuwe uitdaging

Algemeen directeur Berry van Gool: ”Wij zijn blij met de komst van Erwin. De gesprekken die we hebben gehad waren zeer goed. Erwin is een jonge coach die met FC Groningen mooie resultaten heeft behaald. Hij heeft zijn trainerscarrière mooi opgebouwd door bij de jeugd te zijn begonnen. Wij kijken uit naar de samenwerking met Erwin in het nieuwe eredivisieseizoen.”

Erwin van de Looi: ”Na veertien mooie jaren bij FC Groningen was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Die heb ik bij Willem II gevonden. Aan de gesprekken met de club heb ik een goed gevoel overgehouden. Willem II is een mooie traditieclub en ik heb er veel zin in om binnenkort aan de slag te gaan.”