‘Eten & Drinken tegen verspilling!’ tijdens stadsfestival NU&STRAKS

Gemiddeld gooien we zo’n 47 kilo bruikbaar voedsel per jaar weg. Jij waarschijnlijk ook. Laten we daarom tijdens stadsfestival NU&STRAKS van 1 tot en met 4 november een stap in de goede richting zetten en vier dagen lang ‘Eten & Drinken tegen verspilling!’
 
Diverse horecagelegenheden in Tilburg hebben zich al aangesloten bij dit initiatief en zullen tijdens de vier festivaldagen invulling geven aan het thema ‘Eten & Drinken tegen verspilling!’ De deelnemende restaurants, lunchrooms en coffeebars gaan op hun eigen manier eten en drinken aanbieden en zetten daarbij ook in op de beleving rondom dit thema.
 
Restaurant Lucebert in Theaters Tilburg organiseert een speciale editie van ‘Dineren in het donker’. Tijdens deze culinaire beleving ben je enkel aangewezen op smaak, gehoor en gevoel. Tuinhuis Culinair zet in op een sociale maaltijd waarbij onder andere alleenstaande mensen en groepen samen aan tafel gaan. Deze maaltijd zal creatief bereid worden met de kliekjes die het restaurant beschikbaar heeft of aangeboden krijgt van haar leveranciers. In het centrum van Tilburg gaat De Burgerij de strijd aan om zo min mogelijk afval per bord over te houden zodat hun kliko’s zo leeg mogelijk blijven.
 
Meer informatie over deze activiteiten en over de andere horecagelegenheden die deelnemen aan stadsfestival NU&STRAKS wordt binnenkort bekend gemaakt via de website en social media.

Stadsfestival NU&STRAKS
Op diverse locaties in Tilburg vindt van zaterdag 1 tot en met dinsdag 4 november 2014 stadsfestival NU&STRAKS plaats. Dit nieuwe festival staat in het teken van het verbeteren en behouden van kwaliteit van leven. Een actueel thema dat iedereen raakt, mede omdat het invloed heeft op de beleving van (meer) geluk.
 
Meer informatie is te vinden op www.nu-straks.nl