21 horecazaken in Tilburg waar je voor minder dan een tientje kunt dineren

eten in tilburg

Ontstaan uit eigen behoefte: een lijstje met plekken in Tilburg waar je voordelig (lees onder een tientje) kunt eten. Want niet alleen een aantal van onze collega’s hebben er een hekel aan om in de keuken te staan, we weten dat er een hoop Tilburgers ook het liefste dagelijks buiten de deur eten. 

En dat kan! Maar wil je niet dagelijks een halve meier kwijt zijn aan een uitgebreid diner in een restaurant? Geen probleem! Er zijn in Tilburg een hoop spots waar je voor weinig geld lekker kunt eten.

Eten in Tilburg onder een tientje

Dat kan op de volgende plekken:

#1: ’t Taphuys

Bij ’t Taphuys serveren ze op maandag en dinsdag de Taphap. Dit is een wekelijks wisselend hoofdgerecht met daarbij een bijpassend biertje. Kosten: €9,50 inclusief biertje. De Taphap wordt wekelijks op Facebook gedeeld.

#2: Bruin Kafee

Ook bij Bruin Kafee op het Piusplein hebben ze een wekelijks wisselende stadshap. Dit hoofdgerecht kost slechts €7,50. Wil je weten wat de stadshap van de week is? Dan kun je het beste eventjes de Facebookpagina van Bruin Kafee in de gaten houden.

#3: The Talk

Wist je dat ze bij The Talk dagelijks een daghap serveren voor slechts €6,50? Zo niet, dan weet je het nu! Je kunt de dagelijkse daghappen vinden op de website van de horecazaak aan de Heuvel.

#4: Faja Lobi

Voor wie van Surinaams eten houdt en vaak in het centrum te vinden is, is Faja Lobi aan de oude markt een must-go. Voor een heerlijke roti of nasi kip betaal je slechts €8,75.

#5: Bruin eetcafé Bij Dorus

Net op het moment dat wij dit artikel willen schrijven, hebben ze de vrijdagdeal bij Bij Dorus aan de Oude Markt met een euro verhoogd. Want voorheen kon je hier op de vrijdagavond voor een tientje genieten van (bijna) alle hoofdgerechten. Toch willen we jullie deze tip niet onthouden. Nu betaal je €11,- voor een biefstukje, spareribs, saté of varkenshaasje met friet en salade.

#6: Hostel Roots

Bij Hostel Roots in de Stationstraat kun je op donderdagavond aanschuiven en voor €5,- mee eten. Wat er op het menu staat, wordt wekelijks op Facebook geplaatst. Vergeet je niet van tevoren aan te melden!

#7: Eetbar de Wagon

In de locomotief die is omgebouwd tot restaurant serveren ze wekelijks een ‘reis van de week’. Dit is een hoofdgerecht dat iedere week wisselt. Hiervoor betaal je tussen de €9,50 en €11,50. Met een beetje geluk eet je dus onder een tientje!

#8: Jasmine Thai

Bij Jasmine Thai aan de Molenstraat kun je heerlijk Thais eten. Hoewel de meeste gerechten op de kaart om en nabij €13,- kosten, is het toch mogelijk om hier onder een tientje te eten. Denk bijvoorbeeld aan vegetarische noodles of een rijk gevulde Thai noodle soup.

#9: Sardina visrestaurant

Voor wie nog nooit bij Sardina aan de Goirkestraat is geweest: ga er eens een hapje eten. Je betaalt voor 400 gram verse vis nog geen tientje en ook de verschillende soorten Marokkaanse thee zijn heerlijk. Sardina is overigens ook een goede tip om af te halen.

#10: BANK15

In BANK15 aan de Spoorlaan zitten verschillende eetzaakjes waar je voor een klein bedrag een maaltijd kunt eten. Of je nu gaat voor een wrap van Wrapped, Peruaans van Marcia’s, een broodje of stuk vlees van BroodjeperCentimeter of gezond eten van De Groene Chef; er zijn mogelijkheden om dat voor minder dan een tientje te doen.

#11: De Ritz

Je kent Ritz aan de Heuvelring natuurlijk van de heerlijke broodjes, maar wist je dat je er ’s avonds ook voor minder dan een tientje heerlijk Surinaams kunt eten? Bij dezen. Zo betaal je voor een roti kip €8,- en heb je een moksi meti (zeg maar een soort Surinaamse mixed grill) voor een tientje.

#12: De Burgerij

In de Noordstraat kun je genieten van het stamppotje van de week met een gehaktbal voor €9,95. Tip: je kunt de stamppot ook meenemen om thuis op te eten. Dan betaal je slechts €6,50.

#13: Bargus

Voor een gezellige borrel is Bargus the-place-to-be. Maar wist je dat je hier ook aan kunt schuiven voor een lekkere maaltijd? Denk bijvoorbeeld aan saté of het runderstoofpotje. Hiervoor betaal je (uiteraard) minder dan een tientje.

#14: Dwars Hotdogbar

Heb jij deze hotdogs nog niet geproefd? Dan moet je snel eens een kijkje gaan nemen bij Dwars Hotdogbar aan de Korvelseweg. De echte Tilburger gaat natuurlijk voor de eigenzinnige Edgar met Schrobbelèr stroop, spek, kaas en ui met zoete aardappel frietjes. Deze combinatie kost slechts €8,-.

#15: Happy Italy

Hier hoeven we weinig aan toe te lichten toch? Dagelijks staat er een rij voor de deur aan het Radiopleintje met mensen die komen genieten van een pizza of pasta voor een euro of zeven.

#16: Vapiano

Ook bij Vapiano aan de Heuvelring kun je een pizza of pasta scoren voor een klein bedrag. Maar probeer ook eens de risotto; hiervoor ben je namelijk ook minder dan een tientje kwijt.

#17: Fish & Nuts

Bij Fish & Nuts aan het Koningsplein geniet je van heerlijke visschotels voor minder dan €10,-. Denk bijvoorbeeld aan een schotel met calamaris, friet, salade en saus naar keuze voor €7,95. De frietjes zijn hier ook nog eens heerlijk gebakken en lekker gekruid.

#18: Miss Bien Chanternel

Iedere donderdag t/m zondag serveert Miss Bien Chanternel aan de Korte Heuvel een daghap voor slechts €8,50. De daghap wordt wekelijks geplaatst op de Facebookpagina.

#19: Yammie Tilburg

Bij Yammie aan de Besterdring kun je van maandag t/m woensdag alle hoofdgerechten voor €7,50 afhalen. Of je nu gaat voor een pasta met gamba’s, maaltijdsalade met carpaccio of noodels met Japanse puntjes; het hoeft niet veel te kosten!

#20: I Wok & Go

Voor een goede wokmaaltijd ga je naar I Wok & Go in de Juliana van Stolbergstraat. Je kunt ervoor kiezen om je maaltijd daar op te eten of mee te nemen. Studenten krijgen ook nog eens 10% korting op vertoon van een studentenpas. Al met al heb je voor minder dan €8,- een flinke portie wok gegeten.

#21: Trattoria Farci

Ook in de Reeshof kun je prima een heerlijke maaltijd voor minder dan €10,- scoren. Bij Trattoria Farci op het Stadsplein Forum bijvoorbeeld. Op dinsdag zijn alle pasta’s hier €7,95 en op woensdag is het pizzadag. Dat wil zeggen dat alle pizza’s slechts €4,25 kosten.

Missen wij iets?

Laat het dan vooral in de reactie weten en tip je mede-Tilburgers op leuke plekjes waar je voor minder dan €10,- kunt genieten van een lekkere maaltijd.