Eten, slapen en doen bij Het Wapen van Tilburg: “We zijn niet alleen een café of restaurant en ook niet alleen een hotel!”

Het Wapen van Tilburg is de oudste herberg van de stad. Wat begon als een bijbaantje voor eigenaar Guus, groeide uit tot een unieke plek waar jong en oud samenkomen voor verschillende activiteiten. Wij spraken met Guus over Het Wapen van Tilburg, zijn passie voor de horeca en zijn zoektocht naar nieuw personeel: “Van mijn medewerkers verwacht ik dat ze onze vaste gasten herkennen en dat ze een praatje met hen maken.” 

Guus vertelt dat hij al jong eigenaar van Het Wapen van Tilburg werd: “Ik was twintig jaar oud toen ik mijn bijbaantje bij Het Wapen van Tilburg had. Toen ik 22 was wilden de toenmalige eigenaren de zaak verkopen. Ik had daar wel oren naar, maar we kwamen er helaas niet uit. Drie jaar later kreeg ik nog een belletje van de toenmalige eigenaren en kregen we het wel rond. Vervolgens nam ik Het Wapen van Tilburg over, verbouwde ik de zaak en maakte ik het zoals het nu is.”

Arrangementen 

De slogan van Het Wapen van Tilburg is: ‘Eten, drinken, slapen en doen.’ Wat Het Wapen van Tilburg onderscheidt, zijn de verschillende arrangementen en activiteiten die worden aangeboden. Van high tea tot high whisky en van een pubquiz op maat tot een leuk wandelarrangement, het bedrijf biedt meer dan alleen eten en drinken. Guus benadrukt dat zijn personeel niet alleen gasten ontvangt, maar ook persoonlijke aandacht geeft: “Ik werk niet met runners of wijklopers, maar met medewerkers die de verantwoordelijkheid voelen om gasten een fantastische ervaring te bezorgen.”

Vaste gasten 

Guus is trots op de connectie die hij heeft met zijn vaste gasten, vooral tijdens evenementen zoals carnaval en de kermis. “Met Roze Maandag zit het hotel standaard vol waarvan zeker tachtig procent vaste gasten zijn, mensen boeken een jaar vooruit.”

Guus vertelt met genoegen dat er meerdere verenigingen zijn waar hij een vaste residentie van is: “Iedere maand wordt er een schaakwedstrijd bij ons gehouden. Er wordt op serieus niveau geschaakt, zelfs de Nederlands kampioen schaakt hier. Deze avonden zijn enorm gezellig, er komen mensen van jong tot oud en lang niet iedereen komt uit Tilburg!”

Personeel 

Met een team van tien tot twaalf mensen staat Het Wapen van Tilburg garant voor gastvrijheid en gezelligheid. Guus zoekt hard naar nieuwe krachten om het team te versterken: “We zijn op zoek naar één of het liefste twee mensen die minimaal twee dagen in de week willen werken. Ik weet zeker dat ze er zijn, zeker met mijn concept. Ik vind dat ik een bijzonder bedrijf heb met alle arrangementen en hotelkamers. Geen enkele dag is hetzelfde en dat maakt iedere dag tot een leuke uitdaging. We zijn niet alleen een café of restaurant en ook niet alleen een hotel. Je bent als klant bij ons geen nummertje.” Lijkt het je leuk om het team van Het Wapen van Tilburg te versterken? Klik hier om naar de vacature bedieningsmedewerker te gaan!

Meer informatie 

Ben jij sociaal, enthousiast en gastvrij en lijkt het je leuk om te werken bij de oudste herberg van onze stad? Check hier de vacature voor bedieningsmedewerker. Zie je jezelf liever op een andere plek in dit bedrijf werken? Check de vacatures die nog openstaan op de site van Het Wapen van Tilburg! Ben je er al uit? Stuur dan snel je CV en motivatie naar info@hetwapenvantilburg.nl!