Etenstijd bestaat tien jaar en viert jubileum

Voor vele Tilburgers is het nog als de dag van gisteren dat Etenstijd op 7 april 2006 haar deuren opende aan de rand van het Leijpark. Inmiddels zijn we tien jaar verder en lukt het Etenstijd nog steeds om een horecagelegenheid buiten het centrum draaiende te houden.

‘’Ik denk dat het concept tijdloos is wanneer je qua invulling met de tijd mee gaat,’’ vertelt de zeer enthousiaste Peter Santegoets, die al sinds december 2006 bij Etenstijd werkt als manager.

Etenstijd was nagenoeg het eerste restaurant van Nederland met een concept waar je betaalt voor de tijd dat je aan het eten bent. ‘’Etenstijd, letterlijk betalen voor de tijd dat je eet, vandaar ook de naam.’’ Inmiddels zie je dit concept terug bij meerdere sushirestaurants en neemt het all-you-can-eat concept Tilburg over. Naast sushirestaurants zie je dit concept ook terugkomen bij bijvoorbeeld wok- en tapasrestaurants.

Het beste van verschillende werelden samenbrengen

Toch weet Etenstijd het al meer dan tien jaar vol te houden. De kracht van Etenstijd: inspelen op trends en het beste van verschillende werelden samenbrengen. Toen de zaak aan de Professor van Buchemlaan werd overgenomen door nieuwe eigenaren werd direct gestart met een grote verbouwing. Daardoor kunnen ze sneller inspelen op de laatste ontwikkelingen.

‘’Toen wij merkten dat sushi, pizza, pasta en wok populairder werden hebben we daar meteen een buffet voor ingericht. Nu merken we dat grillen steeds populairder wordt en investeren we daarin. Als over drie jaar blijkt dat bijvoorbeeld Libanees eten populair is in Tilburg, kun je bij Etenstijd ook Libanees eten.’’ Daardoor is Etenstijd ook populair bij grotere groepen. ‘’We hebben voor ieder wat wils.’’

Bij de diverse buffetten staan verschillende koks en Etenstijd maakt gebruik van frontcooking. ‘’Dit zorgt ervoor dat gasten interactie hebben met onze koks en ze hun specifieke wensen direct aan ze kunnen doorgeven. Zo worden bijvoorbeeld de pizza’s, pasta’s, sushi’s precies naar wens van de gast gemaakt.’’

Met een enorme tuin in een prachtige omgeving is het ook in de zomer genieten bij Etenstijd. ‘’Ik kom toevallig net uit een afspraak voor onze cocktailbar die ook dit jaar op ons terras komt te staan.’’ Met de invulling van de cocktailkaart zijn ze nog druk bezig. Uiteraard is er een Mojito op terug te vinden en zal er ook een Gin Tonic, geheel inspelend op de trend, op de kaart staan.

Jubileummaand

Wie jarig is trakteert en daarom heeft Etenstijd leuke acties tijdens de jubileummaand. Ze hebben een speciale en eenmalige jubileumkrant verspreid onder ruim 90.000 huishoudens en je ontvangt de hele maand april 10% korting op je diner. Ook krijg je een gratis glas bubbels bij binnenkomst.

Ook leuk; de beste gerechten van de afgelopen 10 jaar Etenstijd zijn weer toegevoegd aan het assortiment. Zo kun je weer genieten van krokodillenvlees (dat tijden lang moeilijk verkrijgbaar was), kangoeroe, kikkerbilletjes en sprinkhanen (samenwerking met De Oliemeulen).