Nieuws

patiëntenportaal
Let op! Dit artikel is al 211 dagen oud en wellicht niet meer relevant

ETZ breidt mogelijkheden patiëntenportaal uit

Patiënten kunnen voortaan zelf kiezen wanneer zij de uitslag van hun onderzoek willen inzien. Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) biedt deze mogelijkheid aan in patiëntenportaal MijnETZ.

Patiëntenportaal

Het ETZ geeft patiënten toegang tot hun medisch ziekenhuisdossier via patiëntenportaal MijnETZ. Daarmee wil het ziekenhuis patiënten meer betrekken bij hun behandeling in het ziekenhuis. Bijna 95.000 patiënten maken gebruik van MijnETZ.

Uitslagen

Voor uitslagen van het laboratorium (zoals bloed- en urinetests) kunnen patiënten zelf de termijn kiezen wanneer ze deze willen zien: na 1, 7, 14, 21 of 28 dagen.
Voor uitslagen van de patholoog-anatoom en radiologische verslagen kan gekozen worden voor: 7, 14, 21 of 28 dagen. “Je kunt daarbij denken aan de uitslag van een biopsie, tumor of moedervlek die weggehaald is. Of aan radiologische beelden zoals een MRI of longfoto”, vertelt projectleider Femke van Wetten.
Ook kunnen patiënten ervoor kiezen om uitslagen nooit te zien via patiëntenportaal MijnETZ.

Keuzemogelijkheden

Patiënten hebben steeds meer keuzemogelijkheden bij de inrichting van hun portaal. “We raden gebruikers wel aan goed na te denken over de keuze die ze maken,” adviseert Van Wetten. “Patiënten moeten er rekening mee houden dat het een vervelende of onverwachte uitslag kan zijn die ze nog niet met hun zorgverlener besproken hebben. Ook kan een patiënt conclusies trekken die later niet juist blijken.”

Aanmelden

Voor patiënten die nu nog geen gebruik maken van MijnETZ staat informatie over het patiëntenportaal op de website van het ziekenhuis. Zij kunnen bij hun eerstvolgende bezoek aan de polikliniek een activatiecode aanvragen.