European Social Innovation Week in de Spoorzone

ESIW15

Van 14 tot en met 18 september vindt in de Spoorzone de European Social Innovation Week plaats. David Lankes zal op 15 september een lezing geven tijdens het Samen Slimmer Symposium van Cubiss. 

Social Innovation zoekt naar nieuwe manieren van samenwerken tussen burgers, overheid, onderwijsinstellingen en ondernemers, waarbij de samenwerking leidt tot nieuwe aanpakken en markten, producten en diensten. Het is de bedoeling dat de direct belanghebbenden ook bij de samenwerking betrokken wordt.

European Social Innovation Week

Ook de European Social Innovation Week zelf wordt middels co-creatie tot stand gebracht. Deelnemende partijen organiseren hun eigen evenement waarbij het delen van inspiratie, kennis en ervaring voorop staat. Hier kun je zelf deelnemen!

Het is de derde keer dat de European Social Innovation Week georganiseerd wordt, onder het motto ‘Ook dát is Social Innovation’ geeft de ESIW2015 meer beeld aan het begrip.

David Lankes

David Lankes is hoogleraar ‘New Librarianship’ in New York en geldt als baanbrekende denker op het gebied van bibliotheekvernieuwing. De hoogleraar is een gepassioneerd voorvechter van het bibliotheekwezen en haar onmisbare rol in de huidige maatschappij.

In zijn lezing gaat Lankes in op de huidige en toekomstige rol van de bibliotheek en de bibliothecaris. Ook daagt hij het publiek uit om gezamenlijk te kijken naar de nieuwe vormgeving van het bibliotheekvak.

Lankes’ bezoek aan Nederland is onderdeel van zijn ‘Expect More’-tour. Voor zijn boek ‘The Atlas of New Librarianship’ won hij in 2012 een ABC-CLIO/Greenwood Award voor beste boek in Library Literature.

Lankes

Programma

Naast Lankes’ lezing zijn er tijdens de European Social Innovation Week tal van interactieve workshops en bijeenkomsten waarin vernieuwende samenwerkingsvormen centraal staan, bijvoorbeeld:

  • Station-T van De Ontdekfabriek. Een plek waar de verbeeldingskracht van kinderen wordt geprikkeld en waar zij spelenderwijs ontdekken wat hun affiniteit is met wetenschap en techniek.
  • ‘Zilver Tilburg Zingt’ is terug, onder begeleiding van een dirigent zingen dementerenden en niet dementerenden hier samen bekende liedjes.
  • Nieuw dit jaar is de FREE ZONE. In deze 2-uur durende sessies worden maatschappelijke problemen getackeld door deelnemers uit verschillende disciplines.
  • Andere partijen die reeds betrokken zijn onder andere: Bibliotheek Midden-Brabant, gemeente Tilburg, Incubate, het PON, Indicia, Midpoint Brabant, De Kennismakerij, Fontys Academy for Creative Industries, SHFT, Provincie Noord-Brabant, Tilburg University, De Wever, Cubiss, TextielMuseum, Station-T, Achmea, Freshheads, NHTV en BrabantKennis.

Geinteresseerd?

Aanmelden voor het symposium van David Lankes in de Koepelhal, doe je op website van ESIW. Bekijk hier het hele programma