Even voorstellen… Jayli loopt komende maanden stage bij Tilburg.com: ‘Ooit wil ik aan het hoofd staan van een groot festival!’

Fotograaf: Max Mulder

Toen ze door haar zus werd getipt op een stagevacature bij Tilburg.com klom ze direct in de pen. Succesvolle sollicitatiegesprekken en een goed uitgevoerde case verder verwelkomen we de 19-jarige Jayli von Kriegenbergh als nieuwe stagiaire die ons de komende maanden komt versterken. Ze is geboren en getogen in Tilburg, woont met veel plezier in de Reeshof (al wil haar vriendje haar graag kapen naar Molenschot) en studeert communicatie bij Fontys. Daar zit ze inmiddels in het derde jaar waar deze stage onderdeel van is. Tijd om verder kennis te maken met deze goedlachse Tilburgse.

Jayli is een bezige bij. Naast haar stage bij Tilburg.com heeft ze ook diverse bijbaantjes. Zo is ze leidinggevende van de kassières bij de Jumbo Supermarkten in Winkelcentrum Heyhoef en werkt ze voor Bas-Events op diverse evenementen in de regio Tilburg. Want festivals en evenementen, daar gaat Jayli direct van stralen. “Ja, ik hou echt enorm van festivals en dan met name van de hardere muziekstijlen. Hardstyle en hardcore bijvoorbeeld. Maar Nederlandstalige kroegmuziek kan ik ook enorm waarderen.”

Als alles goed verloopt, staat Jayli straks op twintigjarige leeftijd met een HBO-diploma communicatie in haar handen. “Vroeger wilde ik altijd een eigen marketingbedrijf, maar inmiddels lijkt het me het allergaafste om hoofdverantwoordelijk te zijn voor een groot festival of evenement. Na deze studie wil ik graag doorstuderen in de richting van event management. Plannen en organiseren vind ik heel erg leuk.”

‘Ik wil vooral leuke video’s maken op Instagram en TikTok’

Inmiddels is Jayli een aantal weken onderweg bij Tilburg.com. “Ik ben erg goed opgevangen en vind het erg gezellig. Ook vind ik het fijn dat je veel verantwoordelijkheid krijgt, zelfstandig dingen op kan pakken en je creativiteit kwijt kunt. Als je een leuk idee hebt dat past bij de kanalen van Tilburg.com, mag je het uitvoeren.”

Met name social media is iets waar Jayli bovengemiddelde interesse in heeft. “Bezoekers van Tilburg.com kunnen vooral een hoop leuke Instagram Reels en TikTok’s van me verwachten. Het lijkt me ook leuk om op TikTok meer de interactie met bezoekers aan te gaan. Bijvoorbeeld door dingen te testen die de volgers willen. Sowieso zul je mijn gezicht wel wat vaker langs zien komen op de social media kanalen van Tilburg.com de komende maanden.”

Een stage is uiteraard bedoeld om flink te leren en praktijkervaring op te doen. “Schrijven is niet per se mijn ding, maar ik wil me er wel in ontwikkelen. Het lijkt me fijn om straks te weten hoe je een goed artikel schrijft. Ook wil ik me ontwikkelen in het maken van beelden zodat de content die ik maak straks nóg beter is.”

Jayli’s vriendenboekje

Hopelijk hebben jullie nu al een beter beeld van Jayli. Maar hoe leerde je vroeger je nieuwe vrienden en vriendinnen op de basisschool kennen? Juist, door elkaars vriendenboekje in te vullen. Dat gaan we nu ook voor Jayli doen.

  • Favoriete muziek: Hardstyle en Nederlandstalige kroegmuziek.
  • Favoriete drankje: Bacardi Razz met Passoa en Fanta.
  • Favoriete eten: sushi.
  • Favoriete plek in Tilburg om te borrelen: Café Bolle of Slagroom aan het Piusplein.
  • Favoriete plek in Tilburg om te eten: Mojo Sushi.
  • Favoriete Tilburgse evenement: carnaval.
  • Favoriete plek om te winkelen in Tilburg: My Jewellery.
  • Je kunt me ’s nachts wakker maken voor: niks, ik hou heel erg van slapen.
  • Favoriete Tilburgers: mijn ouders.