Even voorstellen… Quinty Vermeer loopt een afstudeerstage bij Tilburg.com: ‘Na mijn studie ga ik lekker reizen!’

Hoe een bijbaantje van je zus je aan een stageadres kan helpen. De 22-jarige Quinty Vermeer weet er alles van. Ze zit in het vierde jaar van de opleiding commerciële economie digital business concepts en hoopt komende zomer af te studeren. Daarvoor schrijft ze twee dagen per week een scriptie en loopt ze drie dagen per week mee op de werkvloer bij Tilburg.com. Tijd om kennis te maken met Quinty.

‘Mijn zus was direct enthousiast’

Het was haar tweelingzus Beau die Quinty tipte op Tilburg.com. “Zij werkt bij Friandries. Op een gegeven moment kwamen er stagiaires van Tilburg.com langs om een video te maken. Toen vroeg ze hoe ze het bij Tilburg.com vonden en omdat zij zo enthousiast reageerden, tipte ze me. Toen heb ik gesolliciteerd en nu zit ik hier!”

Ondanks haar jonge leeftijd, is Quinty mogelijk deze zomer al afgestudeerd. “Dan wil ik eerst lekker gaan reizen met een vriendin. Naar Bali en Thailand, die kant willen we een beetje op. Wat ik daarna ga doen? Dat vind ik heel moeilijk om te zeggen, daar moet ik echt nog goed over nadenken. Het kan iets met mijn studie zijn, maar de kant van social work lijkt me ook erg interessant. Ik vind het heel mooi wat jongeren voor een stad kunnen betekenen en wat je als stad terug kunt doen voor de jongeren.”

‘Het is interessant om een kijkje achter de schermen bij Tilburg.com te krijgen’

Ze is dan ook erg breed geïnteresseerd. “Voor mijn hbo-studie heb ik De Rooi Pannen Marketing afgerond. Ik vind het maken van content die bepaalde doelgroepen aanspreekt erg leuk. Ik weet dat ik niet de beste schrijfster ben, maar ik zou me daar ook wel in willen ontwikkelen. Uiteindelijk vind ik het vooral interessant om een kijkje achter de schermen bij een bedrijf te krijgen. Die kans krijg ik nu bij Tilburg.com.”

Naast leuke content, staat er ook een scriptie op de planning. “We zijn nu aan het bekijken wat ik voor Tilburg.com mag onderzoeken. Ik volg de opleiding digital business concepts, dus uiteindelijk ga ik onderzoeken waar het bedrijf geld laat liggen en op welke manier dit verbeterd kan worden.”

Wanneer haar stage geslaagd is? “Als ik veel heb geleerd, een leuke tijd heb gehad en afsluit met een goede scriptie. Het allerbelangrijkste vind ik dat tweede, dat ik een hele leuke tijd heb gehad. Ik zie het ook als kans om verschillende connecties op te bouwen.”

‘Ik zie mezelf hier niet snel weggaan’

Quinty is geboren en getogen in Tilburg -Noord en ziet zichzelf niet snel meer weggaan uit de stad. “Ik ben altijd in de stad te vinden en wilde ook nooit in een andere stad naar school. Mijn familie en vrienden wonen hier, dus ik zit in Tilburg goed op mijn plek.”

Ook in haar vrije tijd is Quinty een bezige bij. “Ik ga graag shoppen, terrasjes pakken, uiteten en leuke dingen met vrienden doen. Daarnaast sport ik drie à vier keer per week en dan doe ik met name aan fitness en kickboksen.”

Quinty’s vriendenboekje

Hopelijk hebben jullie al een goed beeld van Quinty, maar hoe leerde je vroeger je nieuwe vrienden en vriendinnen op de basisschool kennen? Juist, door elkaars vriendenboekje in te vullen. Dat gaan we voor Quinty ook doen.

  • Favoriete muziek: afro & r&b
  • Favoriete drankje: pornstar martini
  • Favoriete eten: Italiaans
  • Favoriete plek in Tilburg om te borrelen: het Piusplein, we zitten vaak bij Café Bolle
  • Favoriete plek in Tilburg om te eten: Tredici
  • Favoriete Tilburgse evenement: Daisy Festival
  • Favoriete Tilburgse winkel: ZARA
  • Je kunt me ’s nachts wakker maken voor: een goed feestje
  • Favoriete Tilburgers: mijn vrienden