Even voorstellen… Ruby versterkt onze redactie komend halfjaar: ‘Tilburg voelt als een groot dorp!’

Ze is 21 jaar, geboren en getogen in de Tilburgse binnenstad en derdejaars studente aan de opleiding Commerciële Economie – International Events, Music & Entertainment studies van Fontys. We hebben het over Ruby van Roij. Komend halfjaar loopt ze stage op onze redactie. Tijd om deze trotse Tilburgse aan jullie voor te stellen.

‘Tilburg is net een dorp’

Ruby, vertel eens iets over jezelf? “Ik ben opgegroeid in de Sint Josephstraat en woon momenteel op kamers in een studentenhuis aan de Paleisring. Middenin de stad dus. Ik vind het leuk om lekker een drankje te doen met vrienden en vriendinnen, op stap te gaan en te werken bij het Italiaanse restaurant Tredici aan de Korte Heuvel. Daar werk ik nu al 2,5 jaar met veel plezier. Ook nu werk ik er nog 2 of 3 avonden naast mijn stage. Ik vind het werk, de sfeer en mijn collega’s heel erg leuk.”

Als geboren en getogen Tilburgse, is Ruby trots op haar stad. “Tilburg is echt mijn stad. Het voelt als een groot dorp en zeker de laatste jaren is de stad zoveel leuker geworden. Als je ziet wat voor horeca-aanbod we hier hebben. Dat vind ik top. Ik kom graag aan de Piushaven voor een drankje in de zomer. Ook zit ik graag bij T-huis in het Spoorpark of ga ik met mijn collega’s na het werk een drankje doen bij Kaffee ’t Buitenbeentje.”

‘Ik wil veel leren’

Komend halfjaar loopt Ruby dus stage op onze redactie. “Ik kreeg de vacature van mijn moeder doorgestuurd. Zij zei me: ‘dit is echt iets voor jou!’. Daar was ik het eigenlijk wel mee eens.” Een stage draait natuurlijk om het opdoen van werkervaring. “Ik wil vooral veel leren en op een creatieve manier naar de stad gaan kijken. De bezoekers van Tilburg.com kunnen komende tijd dus leuke content van me verwachten. Ik wil ze graag tippen met gave hotspots en leuke dingen om te doen en te zien.”

Een droombaan? Die heeft Ruby nog niet. “Ik hoop dat ik deze stage kan gebruiken om te ontdekken wat ik leuk vind om te doen. Ik heb het in ieder geval heel erg naar mijn zin de eerste weken. Na de stage ga ik me focussen om mijn studie af te ronden. Uiteindelijk vind ik het belangrijk dat ik iets doe wat ik leuk vind.”

Vriendenboekje

Hopelijk hebben jullie nu al een beter beeld van Ruby. Maar hoe leerde je vroeger je nieuwe vrienden en vriendinnen op de basisschool kennen? Juist, door elkaars vriendenboekje in te vullen. Dat gaan we nu ook voor Ruby doen.

  • Favoriete muziek: Suzan en Freek
  • Favoriete drankje: Aperol Spritz of een lekker glas Pinot Grigio
  • Favoriete eten: heb ik niet, maar als ik écht moet kiezen gewoon een AVG-tje.
  • Favoriete plek in Tilburg om te borrelen: Café Bolle of Brandpunt
  • Favoriete plek in Tilburg om te eten: T-Huis, RAK en Tredici uiteraard
  • Favoriete Tilburgse evenement: Carnaval natuurlijk!
  • Favoriete winkel in Tilburg: Costes
  • Je kunt me ’s nachts wakker maken voor: een terrasje!
  • Favoriete Tilburgers: mijn familie, vrienden en vriendinnen