Even voorstellen… Sven voorziet Tilburg.com de komende maanden van mooie verhalen: ‘Ik wil nooit weg uit Tilburg, na drie weken krijg ik al heimwee’

Waar een spirituele vakantie van een goede vriendin wel niet toe kan leiden. Een stageplaats bijvoorbeeld. Het overkwam onze nieuwe aanwinst Sven Schoenmakers (25) die de komende maanden stage loopt op de redactie van Tilburg.com. Een goede vriendin van hem ging samen met andere ondernemers – waaronder onze eigen Ivan (de eigenaar van Tilburg.com) – op reis. Bij terugkomst tipte ze Sven op een stagevacature en inmiddels is hij 36 uur per week onderdeel van onze redactie. Tijd om kennis te maken.

Nadat Sven – zoals hij het zelf noemt – een aantal jaren had lopen lanterfanten, vond hij het tijd om een HBO-studie op te pakken met als einddoel om een diploma in ontvangst te nemen. “Ik heb een vrij brede interesse. Bijvoorbeeld in sport, politiek en veel meer. Daarom leek me de opleiding journalistiek erg leuk. Dat bevalt tot nu toe erg goed en ik zit inmiddels in het derde jaar.”

Tijdens zijn stage wil Sven een hoop vlieguren maken. “Tijdens de opleiding schrijf ik natuurlijk een hoop artikelen, maar daar krijg je wel veel tijd voor. Ik vind het nu vooral tof dat je kwalitatief goede artikelen moet opleveren, maar wel met een bepaalde tijdsdruk. Daarnaast is Tilburg.com een commerciële partij en dat is toch totaal anders dan wat we normaal gesproken op de opleiding journalistiek leren. Ik vind het vooral heel gaaf dat ik Tilburg – de stad waar ik van hou en nooit meer weg wil – de hele dag mag promoten.”

Sven wil dan ook nog een hoop leren. “Zeker op het gebied van video wil ik mezelf nog flink ontwikkelen. Zo lijkt het me leuk om leuke straatinterviews te doen met Tilburgers over diverse onderwerpen. Ook ben ik benieuwd naar mijn eigen presentatietalent en of ik mezelf daar in zou kunnen ontwikkelen. Verder mogen de bezoekers van Tilburg.com vooral veel toffe artikelen van me verwachten.”

‘Zo’n baan als René van der Gijp bij VI lijkt me wel wat’

We hadden het er hierboven al over. Sven is verknocht aan Tilburg. “Ik ben hier geboren en getogen. Momenteel woon ik met twee vrienden in een huis aan de Hoefstraat. Het liefste ga ik nooit meer weg uit Tilburg. Na mijn stage is het tijd om een minor uit te kiezen. Veel mensen in mijn omgeving adviseren om dat in het buitenland te doen, maar ik krijg na drie weken vakantie al heimwee naar Tilburg. Dus dat zie ik mezelf niet snel doen, hoogstens twee maanden.”

Die heimwee naar Tilburg heeft ook te maken met zijn favoriete voetbalclub: Willem II. “Daar zie ik mezelf echt geen halfjaar de wedstrijden van missen. Vroeger ging ik met mijn oom naar Willem II en sinds ik oud genoeg was, ging ik met mijn vrienden op de KingSide staan. Sinds de promotiewedstrijd tegen FC Den Bosch in 2012 sta ik daar al.”

Ook als we Sven vragen naar zijn hobby’s, komt voetbal vrij vaak naar voren. “Helaas zorgen m’n zwakke enkels en knieën ervoor dat ik zelf niet meer kan voetballen, maar ik kijk graag voetbal. Willem II uiteraard en dan het liefste met een pilsje in het stadion, maar ook andere Nederlandse wedstrijden, Champions League en FC Barcelona waar ik vroeger fan van was in de tijden dat Ronaldinho daar furore maakte. Verder ben ik graag buiten met vrienden als het lekker weer is, aan de Piushaven of in het Spoorpark bijvoorbeeld.”

Een droombaan heeft Sven (nog) niet. Maar als hij dan toch iets moet noemen, komt hij toch weer terug bij voetbal. “Zo’n baan als René van der Gijp lijkt me wel wat. Lekker op het bankje voetbal kijken de hele dag en dan in de avond een uurtje over die wedstrijden ouwehoeren. Ja, dat zie ik mezelf wel doen, maar heel realistisch is dat natuurlijk niet, haha.”

Sven’s vriendenboekje

Hopelijk hebben jullie nu al een beter beeld van Sven. Maar hoe leerde je vroeger je nieuwe vrienden en vriendinnen op de basisschool kennen? Juist, door elkaars vriendenboekje in te vullen. Dat gaan we nu ook voor Sven doen.

  • Favoriete muziek: Amerikaanse hiphop en dan met name Travis Scott. Maar ook Hef Bundy.
  • Favoriete drankje: pilsje.
  • Favoriete eten: hutspot of een frietje stoof.
  • Favoriete plek in Tilburg om te borrelen: bij Willem II.
  • Favoriete plek in Tilburg om te eten: GOOD MOOD in de Piushaven.
  • Favoriete Tilburgse evenement: dat was WOO HAH. Ik ben nog steeds niet hersteld dat dit niet meer bestaat. Maar tellen we Intents als Tilburg? Wel een beetje toch?!
  • Favoriete Tilburgse winkel: de fanshop van Willem II.
  • Je kunt me ’s nachts wakker maken voor: een goede pot voetbal kijken onder het genot van een pilsje.
  • Favoriete Tilburgers: Henry van Amelsfort.