Ex-gitarist van Nick Cave komt naar Theaters Tilburg

Nooit eerder toerde de Australische gitarist Mick Harvey met de muziek van Serge Gainsbourg die hij in de jaren negentig op twee cd’s uitbracht. Nu pas brengt Harvey – voormalig Bad Seed en begeleider van PJ Harvey – zijn interpretaties van de muziek van het befaamde en beruchte Franse stijlicoon naar het podium. In Theaters Tilburg vindt op 14 juni het enige optreden in de Benelux plaats. Mick Harvey wordt bijgestaan door de Nederlandse singer songwriter Janne Schra.

Mick Harvey
Eind jaren zeventig was multi-instrumentalist Mick Harvey samen met Nick Cave de grondlegger van de befaamde postpunk-band The Birthday Party en daarna jarenlang vaste begeleider van Cave in diens band Bad Seeds. Mick Harvey’s eigen Intoxicated Man en Pink Elephant-albums uit de jaren negentig leverden hem veel positieve respons van critici en publiek op vanwege zijn respectvolle en authentieke bewerkingen van de muziek van Serge Gainsbourg. Ter gelegenheid van het recentelijk opnieuw uitbrengen van deze albums doet Harvey nu een toer van vier shows door Europa. Het optreden in Theaters Tilburg is het enige in de Benelux.

Janne Schra
Zangeres Janne Schra treedt in de voetsporen van Brigitte Bardot en Jane Birkin als duetpartner van Mick Harvey. “Ik ben al jaren groot fan van het werk van Serge Gainsbourg”, aldus Schra. “Het is spannende, confronterende muziek met bijzonder originele teksten. Mick Harvey zingt een aantal van zijn nummers in het Engels en op deze manier worden de teksten nog pakkender en begrijpelijker. Ik vind het spannend om met Mick op te treden, hij heeft een diepe rafelige stem die perfect contrasteert met die van mij en hij heeft een heel authentieke visie op het werk van Gainsbourg.”

Serge Gainsbourg
Voor zijn interpretaties vertaalde Harvey de teksten van Gainsbourg zelf naar het Engels. “Hoofdzaak was dat Gainsbourg’s rare invalshoeken en zijn merkwaardige en perverse ‘touch’ niet verloren zouden gaan.” Gainsbourg wordt als een van de belangrijkste Franse artiesten van na de Tweede Wereldoorlog gezien. In de kleurrijke jaren zestig en zeventig was Gainsbourg niet alleen beroemd door hits als Je T’Aime…Moi Non Plus, maar ook vanwege zijn stormachtige verhoudingen met Brigitte Bardot en Jane Birkin.

Verkoopinformatie
Mick Harvey plays Serge Gainsbourg speelt op zaterdag 14 juni om 20:15 uur in de schouwburg van Theaters Tilburg. Kaarten kosten € 40 | € 36 | € 29 (incl. servicetoeslag) en zijn verkrijgbaar via www.theaterstilburg.nl, telefonisch via 013 543 22 20 en aan de balie van InfoService & Tickets van Theaters Tilburg.