Ex Willem II-talent Dani Koks start eigen videoproductie bedrijf en maakt ode aan de stad

dani koks

En toen dook er in tijden van Coronamineur ineens een prachtige ode aan de stad op. Met schitterende dronebeelden, een pakkende tekst en rauwe Tilburgse stem. De man achter de video is de 22-jarige Dani Koks. Een bekende naam voor de oplettende lezer: hij werd jarenlang bestempeld als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Willem II. Hij doet zijn verhaal bij ons.

Want de wereld kan snel veranderen blijkt maar weer. Dani speelde jarenlang in de jeugd bij Willem II en maakte op veertienjarige leeftijd de overstap naar het grote Ajax in Amsterdam. Vervolgens keerde hij op zeventienjarige leeftijd terug naar Willem II om daar zijn eerste professionele contract te tekenen. Helaas kwam het nooit tot een debuut in het eerste elftal.

“Dat zal best verschillende redenen hebben. Ik trainde drie jaar lang mee met het eerste en zat een keer op de bank. Mijn debuut heb ik helaas nooit gemaakt.” Na verschillende omzwervingen raakte Dani het plezier in zijn ooit zo geliefde spelletje helemaal kwijt. “Ik heb nog drie maanden in Amerika gespeeld en ging daarna in België bij Vosselaar spelen. Na een halfjaar was ik het plezier in het voetbal helemaal kwijt en besloot ik te stoppen. Er viel echt een last van mijn schouders.”

‘Alles geleerd via YouTube’

Van die keuze heeft Dani nooit spijt gehad. Hij stortte zich op zijn maatschappelijke carrière. “Ik heb nooit bij de pakken neergezeten en de draad gewoon weer opgepakt.” Inmiddels studeert Dani International Marketing bij Fontys Hogescholen en is hij bedrijfsleider bij een bedrijf in Drimmelen. Ook heeft hij twee maanden geleden zijn eigen bedrijf Dani Digitals opgericht. Hiermee wil hij hoge ogen gaan gooien in de wereld van videoproducties.

“Video’s maken heb ik altijd heel tof gevonden. Ik maakte altijd al aftermovies van mijn vakanties en daar haalde ik veel plezier uit. Ook kreeg ik er steeds meer verstand van. Toen dacht ik bij mezelf: waarom start ik niet mijn eigen bedrijfje om er op termijn mijn werk van te maken. Twee maanden geleden was mijn logo en bedrijfsnaam definitief en ben ik begonnen.”

Maar hoe word je van groot voetbaltalent ineens professionele videomaker? “Ik leer snel. Alles is tegenwoordig te vinden op het internet. Ik kijk gigantisch veel YouTube video’s waarin professionals uitleggen hoe je moet filmen en monteren. En van documentairemaker Joost van der Werf krijg ik ook fijne tips.”

Ode aan de stad

In de eerste twee maanden van Dani Digitals maakte Dani voornamelijk hobbymatig wat video’s en kreeg hij een opdracht van het restaurant waar hij werkt. Maar waar zijn grote doorbraak bij Willem II uitbleef, lijkt Dani zijn doorbraak in de videowereld nu wel te maken. Hij maakte een ode aan de stad in tijden van de Coronacrisis en die gaat momenteel viraal op social media. “Ik wilde laten zien wat voor rare situatie het momenteel is en hoop dat mensen positief blijven. Ik ben een rasechte Tilburger en wilde die trots omzetten in een mooie video. Dat is volgens mij wel gelukt.”

❤️❤️ Een bijdrage, een ode, aan iedereen in Tilburg ❤️❤️

Prachtige video, gemaakt door Dani Koks (Dani Digitals)!

Geplaatst door Tilburg.com op Vrijdag 27 maart 2020

Maar tevreden is Dani nooit. “Ik wil zo goed mogelijk worden en voor grote bedrijven producties gaan maken. Ik heb nog veel te leren, maar heb er alle vertrouwen in dat ik hier op termijn mijn fulltime baan van kan maken.”

En voor de liefhebbers die Dani nog een keer willen zien voetballen. Dat kan! “Ik speel mijn wedstrijden nu bij Sarto in het eerste. Daar heb ik ook mijn plezier weer helemaal terug.”

Meer informatie

Wil je Dani in de gaten houden? Check zijn werk en ontwikkelingen dan zeker op zijn Instagram.