Exclusieve preview en expo van Wolkat en NOMODE in Tilburg

Wolkat

Textielrecycler Wolkat heeft een kledingcollectie ontwikkeld als reactie op de vervuilende textielindustrie die gekenmerkt wordt door fast-fashion. Ze hebben deze collectie ontwikkeld in samenwerking met NOMODE en bestaat uit tien items, elk gemaakt van 100% gerecycled textiel. Leuk nieuws: je kunt deze items in Tilburg bekijken op zondag 8 oktober!

Collectie Wolkat en NOMODE

Elk item is geïnspireerd op verschillende vormen uit de geschiedenis van de mode, herontdekt en samengevoegd tot een outfit. Alle items kunnen met elkaar gecombineerd, en over elkaar heen gedragen worden. De vele mogelijke combinaties zorgen ervoor dat de collectie geschikt is voor elke vrouw, ongeacht trends, cultuur of klimaat. Hierdoor ontstaat met maar tien items een draagbare en volledig duurzame garderobe.

Op zondag 8 oktober vindt in Tilburg een exclusieve preview en expo plaats in het kader van Tilburg Duurzame Textielstad. Van 17.00 tot 18.00 uur kan iedereen een kijkje komen nemen in Villa De Vier Jaargetijden in Tilburg. Zaterdag 14 oktober wordt de collectie officieel gelanceerd in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Wolkat is een Nederlands familiebedrijf in textielrecycling. Sinds 2004 beheerst Wolkat de volledige textielrecyclingketen: van inzameling tot (nieuw) eindproduct. NOMODE is een Nederlands label dat kunst en kleding samen laat komen.