Extra lange kerstvakantie: 4x leuke uittips voor jong en oud in Tilburg!

kerstvakantie tilburg

De kerstvakantie duurt voor basisschoolleerlingen extra lang. Maar ook een hoop andere Tilburgers gaan komende weken van een welverdiende vakantie genieten. Op zoek naar leuke activiteiten die je (coronaproof) kunt doen? Wij geven je wat leuke tips!

Tips tijdens de kerstvakantie

#1: Winter in Tilburg

De Tilburgse binnenstad is omgebouwd tot een winters paradijs. Buiten het feit dat je er heerlijk kunt shoppen, is er van alles te doen voor jong en oud. Zo staat er een levende kerststal met alpaca’s, geitjes, konijntjes en veel meer op het Pieter Vreedeplein. Ook kun je gedurende je bezoek aan de binnenstad straattheater verwachten, is de stad prachtig aangekleed en kun je in het Dwaalgebied een speurtocht doen. En ook leuk: bij verschillende horecazaken staan kersthuisjes waar je de lekkerste take-away lekkernijen kunt kopen. Leuk voor een stadswandeling dus!

#2: Elfjestochten met wandelpony’s en veel meer bij Camping Breehees

Camping Breehees ligt aan de rand van Goirle. Ze organiseren tijdens de kerstvakantie verschillende activiteiten voor het hele gezin. Van leuke elfjestochten door het bos met wandelpony’s en veel meer!

#3: De natuur in

Als het droog is, is er niets zo lekker dan te genieten van de prachtige natuur die onze omgeving rijk is. Van de Loonse en Drunense Duinen tot de Oude Warande en het Wandelbos en van Moerenburg tot de prachtige omgeving bij Klooster Nieuwkerk in Goirle. Of ga lekker richting de Oisterwijkse bossen of Esbeek voor een lekkere wandeling bij Den Bockenreyder.

#4: Steun lokale horeca en winkeliers met afhaalservice

Ga in je vakantie ook vooral lekker van het leven genieten. Zoals je weet, hebben veel Tilburgse ondernemers het zwaar door de coronamaatregelen. Maar hoe kun je ze nu steunen in deze moeilijke tijden? Door lekker eten voor thuis te bestellen. Wij hebben een lijst samengesteld met de horecazaken waar jij heerlijke gerechten kan bestellen. Daarnaast kun je ook voor de feestdagen lekkere  kerstboxen bestellen bij je favoriete horecazaak. Hier vind je de volledige lijst van Horecazaken die kerstboxen aanbieden. Daarnaast kun je ook de winkeliers steunen door online of telefonisch je kerstcadeautjes te bestellen en af te halen bij de winkel.

Fijne kerstvakantie!