EZ-medewerkers trekken stad in om hulp te vragen

Vijfentwintig medewerkers van het St. Elisabeth Ziekenhuis gaan drie dagen de straat op in Tilburg en Goirle om te vragen hoe het ziekenhuis liever kan worden. Dat is een onderdeel van de campagne ‘Lief ziekenhuis’, waarmee het St. Elisabeth de hulp inroept van inwoners van Tilburg en omstreken. Het ziekenhuis wil namelijk het liefste ziekenhuis van Nederland worden.

De medewerkers zijn dinsdag 26 en woensdag 27 mei tussen 14.00 en 17.00 uur actief in de stadskern van Tilburg. Vrijdag 29 mei wordt tussen 15.00 en 20.00 uur het centrum van Goirle bezocht. Deze drie dagen zoekt tevens een team in het ziekenhuis contact met patiënten en bezoekers.

Het publiek wordt op twee manieren gevraagd om de campagne te steunen. Allereerst door een video- of fotoboodschap aan het ziekenhuis te geven: hoe kan het St. Elisabeth het liefste ziekenhuis worden? Daarom worden de medewerkers van het ziekenhuis vergezeld door een cameraman en een fotograaf. Daarnaast kan het publiek donateur worden.

De campagne ‘Lief ziekenhuis,’ ondersteunt het programma Menslievende zorg van het St. Elisabeth Ziekenhuis. Doel van het programma is om menslievendheid weer centraal te zetten in de zorg. In de Nederlandse gezondheidszorg is de nadruk te veel komen te liggen op techniek en efficiëntie. Patiënten en hun familieleden missen daardoor de aandacht die zij als mens nodig hebben. Het St. Elisabeth pakt dat probleem als eerste in Nederland aan.

Menslievende zorg betekent dat dokters en verpleegkundigen echt contact met de patiënt maken. Dat ze willen weten hoe het nu met de patiënt is en wat de ziekte voor hem of haar betekent. Ze zijn niet alleen bezig met de klacht, het onderzoek, de diagnose en de behandeling, maar willen ook weten: hoe gaat het nu met u? Kunt u het een beetje volhouden? Het programma Menslievende zorg loopt van 2009 tot en met 2014.