ezCompany is Tilburgs bedrijf van de maand

EzCompany

ezCompany is door de gemeente Tilburg en Citymarketing Tilburg uitgeroepen tot ‘Tilburgs bedrijf van de maand’. De Tilburgse bedrijven van de maand zijn ambassadeurs voor Tilburg als ondernemersstad. Internetbureau ezCompany ontvangt de prijs vanwege haar invulling van werkgeverschap, haar hoge niveau van dienstverlening en de manier waarop samenwerking met andere ondernemers en leveranciers wordt opgezocht. 

Wethouder Erik de Ridder reikte, zoals elke maand, de prijs uit tijdens een bezoek op 28 februari. Erik de Ridder: “Het hoofdkantoor van ezCompany is in Tilburg gevestigd. Logisch, Tilburg heeft een goeie groeigrond. Internetbureau ezCompany blinkt uit in het bouwen van slimme websites. Dat vind ik niet alleen, dat wordt bevestigd door andere hun FD Gazelle award en Drupal top 30 ranking wereldwijd! Daarnaast gelooft dit bedrijf in de kracht van open source en samenwerking om doelen te bereiken. Ook werkt het bedrijf veel samen met andere Tilburgse bedrijven en zoeken de connectie met onderwijsinstellingen op. Ik ben trots op het feit dat zo’n mooi bedrijf is gestart, is gegroeid en nu floreert in Tilburg.”

Transparantie geeft succes

ezCompany werkt uitsluitend met de open source frameworks Drupal en Laravel. Commercieel directeur Bas van den Nieuwenhuijzen licht toe: “Het mooie van open source is dat je de dingen niet opnieuw hoeft te doen, en daardoor tijd kunt besteden aan innovatie. Componenten uitvinden die klanten verder helpen. ezCompany gelooft in de dienstverlening bóven op de techniek. Door nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen voor een klant bijvoorbeeld, zoals een koppeling voor een bepaald systeem. En ook die gaan terug de community in.’’

Menselijk kapitaal

De medewerkers van ezCompany werken vanuit een prachtig pand (NWE FAXX in het Veemarktkwartier) met veel glas wat de transparantie reflecteert. Bas: “De kracht van het bedrijf zijn de mensen. Het is heel belangrijk dat we de juiste mensen aan ons kunnen binden. We zitten hier in Tilburg dan ook bewust in de binnenstad en houden goed contact met scholen en Tilburg University.” Inmiddels is Tilburg niet meer de enige vestiging van ezCompany; het bedrijf is ook gevestigd in Breda, Utrecht en Werkendam. Zodat ze dicht bij hun klanten en werknemers zitten.

Samen beter worden

Bas: “Ik geloof er 100% in dat je moet samenwerken omdat je dat wílt en niet omdat je dat moet. Je moet altijd weg kunnen, net als je je auto naar een andere garage wilt kunnen brengen.” Dit is niet alleen van toepassing op klanten van ezCompany maar ook op de manier waarop het bedrijf samenwerkt met andere partijen. Zo zijn ze onderdeel van UMAINLY, een merk en samenwerkingsverband van twaalf Tilburgse online bureaus. Een van de doelstellingen is het samen werven van goed personeel. Online bureaus uit andere steden zijn onder de indruk van het collectief. Tilburgse bureaus zijn gewend elkaar tegen te komen en elkaar ballen toe te spelen. Dat zit volgens Bas in het DNA van de stad. “Pas als je het aan anderen vertelt, merk je hoe bijzonder het is.”