Fabrizio Bianchini bij galerie Kap Pur

Kunstenaar Fabrizio Bianchini komt op zondag 31 januari zijn muurschildering op de binnenplaats van galerie Kap Pur afronden. Tijdens de guurste dagen van januari is de Italiaanse autodidact begonnen met dit buitenwerk van 200 x 100 cm. Tijdens de koopzondag wordt het tijdelijke kunstwerk, dat gebaseerd is op het Tilburgse leven, afgerond.

Fabrizio portretteert mensen die achteloos ronddwalen op straat. Deze mensen zijn niet alleen in de stad, maar toch ogen ze eenzaam. De afwezigheid van interactie tussen de mensen is duidelijk te zien en heel herkenbaar.

Om tot een werk te komen, dwaalt de kunstenaar een tijdje door de betreffende stad, Tilburg in het geval van de muurschildering. Hij probeert op die manier de ziel van de stad te vangen. Hij legt mensen vast tijdens hun dagelijkse stadsleven. Het is een confrontatie tussen mensen en de stad. Emoties versus de stugheid en geometrie van de architectuur. Mensen die steeds meer gaan lijken op de stad zelf; Gejaagd en kil de drukte van het dagelijks leven najagend.

Op 31 januari heeft u de gelegenheid de kunstenaar aan het werk te zien en met hem te spreken over zijn werk. Van 13:00 tot 17:00 uur is hij aanwezig op de Korvelseweg 151 te Tilburg. Voor meer informatie: www.kappur.nl