Factorium Podiumkunsten ontvangt Tilburg Trofee

Factorium

Factorium Podiumkunsten heeft zaterdag 16 februari de Tilburg Trofee ontvangen vanwege het 150-jarig bestaan en de belangrijke rol in de stad op het gebied van kunsteducatie gedurende deze jaren. Locoburgemeester Marcelle Hendrickx reikte deze prijs rond 21.00 uur uit, tijdens een besloten gala avond in het Factorium. 

Factorium Podiumkunsten is een instelling voor kunsteducatie met als werkgebied de gemeenten Tilburg en Goirle. Het biedt een groot scala aan lessen, cursussen en workshops op het gebied van de podiumkunsten: muziek, theater, musical en dans. Ze hebben jaarlijks zo’n 6.000 cursisten. Tot 2004 heette het de Tilburgse Dans- en Muziekschool. De huidige activiteiten zijn heel divers en qua niveau gericht op zowel beginners als gevorderden, amateurs als toekomstige professionals. Factorium Podiumkunsten speelt al 150 jaar een belangrijke in Tilburg op het gebied van kunsteducatie. Hierom ontvingen zij een Tilburg Trofee.

Belangrijke onderwijspartner

Factorium is ook een belangrijke partner voor het onderwijs omdat kinderen zich anders en beter kunnen ontwikkelen door gebruik te maken van de diverse cultuurdisciplines. Zo leren kinderen om anders te kijken, te luisteren en zichzelf te presenteren. Belangrijke zaken voor het stimuleren van creatief denken. Factorium Podiumkunsten biedt daarnaast een podium voor diverse voorstellingen en uiteenlopende optredens voor zowel cursisten als derden. Factorium is ook actief in de wijk, waar zij jaarlijks vele mensen laten genieten van podiumkunst. Doel hiervan is om kunst en cultuur bereikbaar te maken voor iedereen en gebruik te maken van de verbindende kracht die dit heeft. Regelmatig wordt er samengewerkt met allerlei partijen, zoals andere kunst- en cultuurinstellingen, amateurkunstenaars, onderwijs, bedrijven, podia, wijkcentra en kunstvakopleidingen.