Factorium Podiumkunsten start met nieuw jaartraject vooropleiding Rockacademie

rockacademie

Factorium Podiumkunsten uit Tilburg start vanaf september dit jaar met een nieuw, modulair jaartraject binnen de vooropleiding voor de Rockacademie (RAAC). Dit jaartraject bereidt de kandidaten voor op een ijzersterke auditie en biedt hen, mits goed doorlopen, een plek in de tweede auditieronde van de Rockacademie.

Vooropleiding Rockacademie

Factorium biedt al sinds jaar en dag een voorbereidingstraject op de Rockacademie aan. Bij deze korte, intensieve trajecten kregen alle kandidaten dezelfde leermodules aangeboden. Peter van Dorst (teamhoofd Muziek Factorium Podiumkunsten): “Natuurlijk waren deze trajecten ook een kwalitatief sterke en succesvolle route naar de audities van de Rockacademie, maar we merkten naar verloop van tijd dat de diversiteit aan skills van geïnteresseerden groter werd. Evenals de behoefte om langer of juist korter gecoacht te worden. Met dit nieuwe jaartraject voorzien we in die behoefte. Als mensen zich bij ons aanmelden, krijgen ze een uitgebreid intakegesprek en stellen we samen met hen een op maat gemaakt modulair programma op waarmee ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Dat is uniek.”

De coaches van RAAC zijn allen uitvoerend muzikant en licentiehouders van de Rockacademie. Ze staan volop in de beroepspraktijk en coachen vanuit eigen ervaring. “De Rockacademie is bovendien naast ons pand gevestigd. De lijntjes zijn kort en studenten en docenten zijn ook regelmatig in ons pand te vinden. Een leuke en vaak ook handige bijkomstigheid”, aldus van Dorst.

Eerder kreeg Factorium als eerste licentiehouder in Nederland de kans om toekomstige Rockacademie studenten voor te dragen voor de audities. De RAAC vooropleiding is succesvol; gemiddeld genomen wordt 75% van de studenten die de vooropleiding hebben gevolgd, toegelaten tot de Rockacademie.